Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omstreken, 29 april

Den Helder 29-04-2004 - 17.00 uur

Mishandeling
Den Helder, woensdag 28 april 2004.
Omstreeks 15.30 uur is een 44-jarige man uit Den Helder mishandeld op het Molenplein. Hij werd door een 43-jarige man uit Den Helder in zijn gezicht geslagen waarbij het slachtoffer op de grond viel. Terwijl hij daar lag kreeg hij nog meer klappen. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Huiselijk geweld
De Koog, woensdag 28 april 2004.
Omstreeks 20.00 uur is een 39-jarige vrouw uit De Koog door haar 44-jarige ex-vriend mishandeld. De vrouw liep daarbij een aantal klappen op en is meerdere malen geschopt. De man mishandelde haar omdat hij de woning niet in mocht om goederen op te halen. De verdachte is ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Let op: snelheidscontroles Zanddijk
Den Helder, woensdag 28 april 2004.
Op de Zanddijk is in de middaguren een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 98 voertuigen gecontroleerd. Er werden 24 bekeuringen geschreven voor het overtreden van de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u. Ook werden er nog 4 bekeuringen uitgedeeld wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets. De snelheden werden gemeten met behulp van een Laserpatrol en de overtreders werden staande gehouden.
Op de Zanddijk is sinds 6 april door de politie al zeven maal eerder op overschrijding van de maximum snelheid gecontroleerd. Bij die eerdere controles vielen 84 bekeuringen. De politie zet de controles de komende weken voort omdat het toeristenseizoen van start is gegaan en zich regelmatig gevaarlijke situaties voordoen, met name bij de strandopgangen bij de bungalowparken en campings in Julianadorp.