Gemeente Wormerland


Lintjesregen in Wormerland

Donderdag 29 april leek een gewone dag te worden voor vijf inwoners van Wormerland.
Wat ze gemeenschappelijk hadden was een afspraak in het gemeentehuis. De een om met een milieuambtenaar te spreken, de ander had een afspraak met de voorlichter en weer een ander had een afspraak met de wethouder. En allen werden gefopt. Op het moment dat men binnenkwam in de hal van het gemeentehuis werd men de raadzaal binnengeleid waar familie, vrienden en collegas al op de beoogde decorandus of decoranda zaten te wachten. Want dat was er aan de hand; alle vijf werden gelokt om een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst te nemen. Vijf maal werd het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau toegekend. De heer Van Diepen uit de Wijdewormer werd door wethouder Rob Berkhout gedecoreerd. Burgemeester Peter Tange decoreerde de overige vier, t.w. de heer Van Gerwen, mevrouw De Lange-Zijp, de heer Van der Pal uit Wormer en de heer Nieuwenhuizen uit Spijkerboor. Allen maakten zich op hun eigen wijze verdienstelijk voor de gemeenschap en zij doen dat nog steeds. Hoewel wij niet voor de volledigheid kunnen instaan, willen wij toch een beeld schetsen van hun activiteiten.

De heer T.P.M. van der Pal (80) was 25 jaar dirigent van het kerkkoor van de katholieke parochie in Purmerend. Ook was hij 25 jaar dirigent van de operettevereniging Czaar Peter in Zaandam. Hij is nog steeds dirigent van twee kerkkoren (in Assendelft en Purmerend) en het bejaardenkoor in verzorgingstehuis Torenerf in Wormer. Daarnaast is hij nog altijd actief binnen de Katholieke Bond van Ouderen, het Senioren Overleg Wormer en bezorgt hij maaltijden voor Tafeltje Dekje. Mevrouw E.M. de Lange-Zijp (78) is ook haar hele leven al actief in de muziek. Ze begeleidde als pianiste en organiste de fanfares Harmonie in Assendelft en Eensgezindheid in Wormer, zangkoor Harmonie en het kinderkoor van de Maria Magdalenakerk in Wormer. Nog altijd is zij actief als organiste tijdens diensten in deze kerk. De heer H.K. van Gerwen (69) was van 1995 tot 2003 voorzitter van stichting Het Verenigingsgebouw. Daarvoor was hij actief in het comité Wormer 700, het kerkbestuur van de Maria Magdalena-parochie, Cultureel Centrum Ons Huis en het buurtcomité van De Vijfhoek in Zaandam. Ook is hij al 34 vrijwillig koster in de Maria Magdalenakerk in Wormer. De heer W.J. Nieuwenhuizen (54) was zon 30 jaar actief in de Spijkerboorder toneelvereniging en zette zich in die jaren ook in voor de Spijkerboorder Gemeenschap, o.a. als voorzitter. Is vanaf 1980 lid van de vrijwillige brandweer. Was betrokken bij 350 jaar Starnmeer en redacteur van Het Spijkerboortje en is bestuurslid van het 5 mei-comité. Ook haalt hij al een kwart eeuw oud papier op voor verschillende verenigingen in Spijkerboor.
De heer A.J. van Diepen (56) is ruim 40 jaar werkzaam bij transportbedrijf Beets in Wijdewormer en was daar ruim 25 jaar voorzitter van de personeelsvereniging.
Was bijna 25 jaar bestuurslid en voorzitter van de Onderlinge Brandverzekeringsmaatschappij in Wijdewormer, was actief in carnavalsvereniging De Nathalzen, buurtvereniging De Loze Vissers. Hij is nog steeds voorzitter van het bejaardencomité Wijdewormer, coördinator van de oud-papieractie en bestuurslid van Vrachtwagen Historische Automobielvereniging Nederland.

Wij feliciteren allen van harte met hun onderscheiding!