Gemeente Tilburg

29-4-2004
Openbare Bibliotheek breidt cursusaanbod uit

OBT bibliotheek voor Midden-Brabant heeft het voornemen een cursusaanbod te ontwikkelen gericht op volwasseneneducatie. Er is een principe akkoord over het uitvoeren van de cursusactiviteiten van Terra Nova vanaf het volgend seizoen door de Openbare Bibliotheek Midden Brabant. Voorwaarde hiervoor is een goed uitgewerkt ondernemingsplan. De directie van de OBT heeft toegezegd voor eind mei 2004 een dergelijk plan uit te werken waarin ook alle voorwaarden worden vastgelegd. Daarnaast zijn er met Thebe principe afspraken gemaakt over de uitvoering van de sport- en spelactiviteiten voor onder andere ex-hartpatiënten.

Het bestuur van Terra Nova heeft toegezegd mee te werken aan het mogelijk maken van deze afspraken.

Bij een positief besluit van OBT kunnen Tilburgers die een cursus willen volgen bijvoorbeeld op het terrein van talen, creativiteit en computer, in het nieuwe seizoen hiervoor bij de OBT terecht. Dit geldt ook voor de activiteiten voor mensen met verstandelijke beperking. Dit betekent niet dat het huidige cursusaanbod exact gehandhaafd blijft. Het definitieve cursusaanbod zal vastgesteld worden op basis van het ondernemingsplan.

De gemeente heeft voor het geheel nog structureel 50.000,00 in de begroting opgenomen. Daarmee komt het college eerdere toezeggingen aan de raad na. De gemeenteraad wil dat er in Tilburg blijvend aandacht is voor de non-formele educatie.

Het onderzoek om te bezien wie bereidt is het cursusaanbod van Terra Nova over te nemen is in opdracht van Terra Nova en de gemeente Tilburg gedaan door mevrouw Mieke Maas en dhr Roel van Gurp. Zij hebben voor hun onderzoek diverse alternatieven bekeken.