Gemeente Noordwijk

LINTJE VOOR ZES NOORDWIJKERS

Dinsdag 29 april, de dag voor Koninginnedag, vindt de jaarlijkse uitreiking plaats van de koninklijke onderscheidingen. Namens Hare Majesteit de Koningin decoreert Burgemeester Van der Sluijs zes Noordwijkse ingezetenen.

Het betreft personen die overeenkomstig het Orderreglement een of meer opvallende prestaties hebben geleverd en/of werkzaamheden hebben verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben, dan wel zich geruime tijd voor de samenleving hebben ingespannen en/of anderen hebben gestimuleerd.

De volgende personen krijgen een lintje:

De heer H. van der Niet

Al vanaf 1982 maakt de heer Van der Niet zich als auteur verdienstelijk met geschiedschrijving over Noordwijk, zowel met betrekking tot allerlei culturele aspecten als op het terrein van de visserij, de kerk en familieverbanden (genealogie). De voormalig schipper was daarnaast gedurende een groot aantal jaren tijdens de Open Monumentendagen actief als gastheer in de Visserskapel en verleende hij talloze malen medewerking aan exposities over het verleden van Noordwijk.
Van 1991 tot 1999 was hij bestuurslid van de Stichting Woon-Zorgcentrum Groot-Hoogwaak.

De heer Van der Niet is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer P.P. Alders

Reeds geruimte tijd, vanaf 1985, ontplooide en ontplooit de heer Alders diverse activiteiten op het terrein van de ouderenzorg, de sport en het lokaal historisch onderzoek. Als vrijwilliger is hij nog steeds actief bij Huize St. Jeroen, bij de voetbalvereniging SJC en bij een studiegroep die onderzoek doet naar de historie van Noordwijkse familienamen. Ook is hij een zeer actief contactpersoon voor de Vereniging Oud Militairen Indië (VOMI). Hij was een van de initiatiefnemers voor het Indiëmonument in Noordwijk.

De heer Alders is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw J.W. van Schooten-Hoogervorst

In de periode van 1973 tot 2002 is mevrouw Van Schooten-Hoogervorst als vrijwilligster actief geweest in het winkeltje van woonzorgcentrum St. Jeroen. Zij verrichtte deze activiteiten, die van bijzondere aard, uitstraling en betekenis zijn, tot op zeer hoge leeftijd.

Mevrouw Van Schooten-Hoogervorst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw B. Cassée-Van Noppen

Vanaf het begin van de jaren zeventig tot heden maakt mevrouw Cassée zich al dan niet op bestuurlijk niveau verdienstelijk ten behoeve van het onderwijs, ontwikkelingssamenwerking, de politiek, vluchtelingenwerk en de cultuur. Zo was zij onder meer lid van de Ouderraad van Basisschool De Vierboet, secretaris van het schoolbestuur van de Leidse Buitenschool te Katwijk, bestuurslid van de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Noordwijk, lid van het Platform Ontwikkelingssamenwerking Noordwijk en lid van de Noordwijkse gemeenteraad.
Tot op heden is zij nog bestuurslid van de Stichting Vluchtelingenwerk Noordwijk en bestuurslid van de Stichting Expozee, die jaarlijks kunstvoorstellingen en een schilderfestival in Noordwijk organiseert.

Mevrouw Cassée-Van Noppen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.L.M. van Tulder

De heer Van Tulder heeft vanaf 1970, naast zijn werk bij het GAK, een betekenisvolle bijdrage geleverd aan de voortgang van de activiteiten van de Rooms Katholieke Parochie St. Jeroen. Zo leidde hij gespreksgroepen met jongeren, was hij administrateur van de R.K. Begraafplaats, lid van het Kerkbestuur, zette hij de Aktie Kerkbalans op, was hij lid van het Dekenaal Bestuur, zette hij de geautomatiseerde parochie-administratie op en was hij lid van de Pastorale Raad. Ook voor het Nederlandse Rode Kruis en de Zonnebloem was hij actief.

De heer Van Tulder is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer A.C. Groeneveld

De totale verdiensten van de heer Groeneveld voor de burgerluchtvaart zijn van grote betekenis. In en vanuit de vervulling van zijn hoofdfunctie als gezagvoerder bij Transavia Airlines neemt hij zowel nationaal als internationaal een vooraanstaande positie in. Hij vervult, c.q. vervulde op dat terrein een groot aantal bestuurlijke activiteiten. Tevens was hij binnen het bedrijf anderszins actief, onder meer als hoofd Externe Betrekkingen.
Als oprichter, voorzitter en thans directeur van de Stichting Dutch Dakota Association (DDA) is de heer Groeneveld van grote betekenis geweest. De DDA is een museale luchtvaartmaatschapppij die tot doel heeft het in stand houden van historische vliegtuigen, in het bijzonder de DC-3 Dakota.
Voorts was hij medeoprichter en voorzitter van de Stichting Prins Bernhard Alpha, was hij initiatiefnemer en voorzitter van de Nationale Federatie Historische Luchtvaart en betrokken bij tal van andere organisaties, zoals de Fokker Four, de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, het Comité Eresaluut ZKH Prins Bernhard en het Isacar Comité.

De heer Groeneveld is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl