Gemeente Ferwerderadiel

Opening SeedyksterToer!! - CdK Nijpels de hoogte in

Op donderdag 29 april 2004 wordt de SeedyksterToer op spectaculaire wijze officieel geopend door de Commissaris der Koningin, de heer Ed Nijpels. Daarna volgt een aantal toespraken.
Ook de burgemeester van Ferwerderadiel, de heer Wil van den Berg, zal een woordje doen.

De SeedyksterToer is een voormalig boerenbedrijf aan de zeedijk bij Marrum in Noordwest-Fryslân.
Het dankt de naam aan de voormalige groenvoersilo die hoog boven het landschap uittorent en kort geleden is omgebouwd tot uitkijkpost.

Het bordes of venster in de uitkijktoren biedt een prachtig en kilometers ver uitzicht over het weidse landschap van het buitendijks gebied. De foeragerende vogels, de pingos, de kwelders, de Waddenzee en ook de waddeneilanden zijn van hieruit goed te zien. Het zijn de karakteristieken van het buitendijks gebied.

Samen met de uitbreiding van de accommodatie met een ontvangstruimte en een kantoor, is een bezoek aan dit recreatiecentrum annex slechtweeraccommodatie zeer de moeite waard. De SeedyksterToer biedt jong en oud de gelegenheid om Noordwest-Fryslân Buitendijks te beleven.

Met een toerwagen (max. 40 personen) worden rondritten gemaakt door het prachtige en rustige buitendijks gebied.
Een rit door het mooie binnendijkse landschap behoort ook tot de mogelijkheden.

In de ontvangstruimte zorgen platen en fotos voor de educatieve ondersteuning.

Bij mooi weer biedt het terras van de SeedyksterToer onder de beschermende arm van de zeedijk een prettige plek om een hapje en een drankje te nuttigen.

Kijk op de site voor meer informatie.