Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 29 april 2004

* ACTIES PREVENTIEF FOUILLEREN IN BLOEMHOF, TARWEWIJK EN COFFEESHOPS

OUDE NOORDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Feijenoord-Ridderster en Zuid hield woensdag van twee uur 's middags tot half tien 's avonds een actie preventief fouilleren in de aangewezen veiligheidsrisicogebieden Bloemhof en Tarwewijk, terwijl collega's van het district De Noordhoek woensdagmiddag in zes coffeeshops in het Oude Noorden preventief fouilleerden in combinatie met leeftijdscontrole van de klanten. In de wijken Bloemhof en Tarwewijk werden op straat 394 personen gefouilleerd en tien auto's doorzocht. In vier belhuizen en twee horecagelegenheden werden 68 personen gecontroleerd. In totaal werden acht personen aangehouden, waarvan vijf op grond van de Wet Wapens en Munitie. In beslag genomen werden een aanstekerpistool, drie messen en een busje cs-gas. Tevens werd door gefouilleerde personen afstand gedaan van onder meer een schroevendraaier en vier steekwapens. Ook werden kleine hoeveelheden hard- en softdrugs in beslag genomen. Tijdens de controle-acties in de coffeeshops in de wijk Oude Noorden werden 46 personen gefouilleerd, waarbij één man werd aangehouden omdat hij in het bezit was van een mes.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderster hield woensdagmiddag, in het kader van het project Aanpak Scooter Overlast (ASO), bromfietscontroles op de Stadionlaan en het Cor Kieboomplein.
In totaal werden 80 processen-verbaal uitgeschreven voor onder meer een te groot vermogen, rijden zonder helm en geen verzekering. Twee bromfietsen werden tijdens de controle voor nader onderzoek in beslag genomen, waarvan één vermoedelijk van diefstal afkomstig.


* HOOFDVERDACHTE DODELIJKE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN

(Zie ook persberichten van 21 en 22 april j.l.) ROTTERDAM - De recherche van district Rotterdam-Centrum heeft de hoofdverdachte van de steekpartij met dodelijke afloop in de Sint-Mariastraat aangehouden. De verdachte, een 23-jarige man uit Rotterdam, wordt vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie. Dinsdagmiddag 20 april kregen vier mannen onenigheid over vermoedelijk een drugsdeal. Eén en ander werd beslecht met een steekpartij. Een 33-jarige Rotterdammer liep een steekwond in de borststreek op en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. Een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 26-jarige man uit Vlaardingen werden kort na de steekpartij aangehouden en zitten inmiddels in voorlopige hechtenis.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM/ROCKANJE/CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van de districten Zuid, De Eilanden en Oost ontmantelde woensdagmorgen hennepkwekerijen in een woning in de Bas Jungeriusstraat in Rotterdam-Zuid, in een garage en op een zolder op de Natersedijk in Rockanje en in een woning op het Stadsplein in Capelle aan den IJssel. In twee gevallen (Bas Jungeriusstraat en Stadsplein) bleek als gevolg van het houden van een hennepkwekerij brand te zijn ontstaan.
In de woning in de Bas Jungeriusstraat werden woensdagmorgen 280 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Tevens bleek de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal te worden afgetapt en werd vervolgens door personeel van Eneco afgesloten. Het begin van brand ontstond hier in de meterkast. De eigenaar van de kwekerij bleek niet thuis. Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd woensdagmorgen rond elf uur een onderzoek ingesteld in een woning en een garage op de Natersedijk.
In de garage werden 450 hennepplanten aangetroffen en, evenals de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen. Op de zolder van de woning werden 450 hennepstekken in beslag genomen. Een 34-jarige Rotterdammer, die in de woning werd aangehouden. Hoewel de stroom legaal werd afgenomen bleek er met de zekeringen te zijn geknoeid, waarop de elektriciteitsmeter werd verwijderd. In een woning op het Stadsplein ontstond woensdagmorgen rond elf uur een brandje als gevolg van het houden van een hennepkwekerij. Hier werden 380 hennepplanten en de groei-apparatuur in beslag genomen. Tevens werd de stroom illegaal afgetapt en derhalve werd de elektriciteit afgesloten. Een bewoner werd niet aangetroffen. Alle in beslag genomen hennepplanten en groei-apparatuur werden woensdag vernietigd.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles op de Maasboulevard, Statenweg, Stadionweg en Beukelsdijk.
Op de Maasboulevard, waar tussen half één en kwart over drie werd gecontroleerd, namen 14 van de 1000 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur.
Tussen kwart voor twee en drie uur hielden op de Statenweg 140 van de 890 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 84 km/uur in plaats van '50'. Op de Stadionweg werd tussen half drie en half vier gecontroleerd. Van de 440 de radarwagen voorbijrijdende weggebruikers kunnen er binnenkort 47 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen. Hoogste score: 78 km/uur. Tussen half acht en negen uur woensdagavond flitste de snelheidsradar op de Beukelsdijk 69 van de 609 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur in plaats van '50'.