Politie Friesland

Politieberichten van 28/4 13.00 uur tot 29/4 07.00 uur

Fryslân 29-04-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Jubbega: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 12.00 uur vond op de Gorredijksterweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motorfiets. Een 39-jarige man uit Jubbega keerde zijn auto op het moment dat een 36-jarige man uit Echtenerbrug op de motorfiets passeerde. De motorrijder kwam ten val en is met onbekend letsel overgebracht nar het ziekenhuis in Heerenveen.

Oldeberkoop: aanhoudingen diefstal uit auto
De politie heeft woensdag omstreeks 23.00 uur een 22 een 20-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. Een 32-jarige inwoner van Oldeberkoop hoorde rond genoemd tijdstip gerommel rond zijn woning aan de Stellingenweg. Toen hij naar buiten keek zag hij een persoon bij zijn auto op de oprit. Hij riep hem aan, waarop deze wegliep. Op dat moment zag hij nog een tweede persoon, die zich bij de andere voegde. Bij controle van zijn auto constateerde de bewoner dat een portier openstond en de
radio/cd-speler was weggenomen. Hij belde daarop de politie, die kort daarop de twee wist aan te houden op de Stellingenweg. Zij werden op het politiebureau ingesloten.

Lemmer: mishandeling
Donderdag omstreeks 02.35 uur werd een 22-jarige bewoner van een woning aan de Cornelis Houtmanstraat wakker. Hij ging naar beneden en zag een scjhim bij de voordeur. Omdat hij dacht dat het een kennis was opende hij de deur. Daardoor viel een hem onbekende man naar binnen. De bewoner kwam te vallen en kwam half op de trap terecht. Hij merkte dat hij gewond was aan zijn borst. Daar had hij een kleine verwonding die door een arts is gelijmd. Het slachtoffer is nog naar buiten gelopen, maar zag niemand meer.

Harlingen: aanhouding na mishandeling
Woensdag omstreeks 14.25 uur is een 37-jarige inwoner van Harlingen aangehouden op verdenking van bedreiging en poging zware mishandeling. De verdachte had kort daarvoor in een winkel aan de Westerzeedijk getracht een 72-jarige vrouw uit Harlingen met een fles wijn te slaan. Dat was mislukt, waarna een worsteling ontstond met een
winkelmedewerker. Daarna was hij weggevlucht. Op de Spoorstraat werd de verdachte door de politie aangetroffen. Op het moment dat hij geboeid zou worden, vluchtte hij wederom weg. Na een achtervolging kon hij uiteindelijk op de Koningin Wilhelminastraat worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Waarom de man de vrouw wilde aanvallen is nog onbekend.

Leeuwarden: winkeldiefstal en bedreiging
Woensdag omstreeks 14.15 uur zien medewerkers van een winkel aan de Oostersingel dat een bezoeker met goederen onder zijn jas de winkel verlaat. De medewerkers gaan achter de verdachte aan en zien dat hij twee flessen whisky, die hij kennelijk net had gestolen, weg zet en het op een lopen zet. De medewerkers achtervolgen de verdachte richting Hoeksterend en weten de verdachte te achterhalen. Dan steek hij een hand in zijn broeksband en bedreigd de beide
winkelmedewerkers. Onder druk van de bedreiging laten ze de verdachte gaan. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte. Een 33-jarige man uit Sneek, winkelmedewerkers, heeft aangifte gedaan.

De Valom: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 13.15 uur heeft op de Hoofdweg een aanrijding plaats gevonden tussen een bestelauto en een bromfiets. Een 19-jarige vrouw uit Damwoude wilde met haar bromfiets de Hoofdweg oversteken en de Molenweg inrijden. Op dat moment kwam over de Hoofdweg vanuit de richting Zwaagwesteinde een 53-jarige man uit Damwoude met een bestelauto. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietsster raakte gewond. De traumaheli verleende assistentie en heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd. Door het Bureau Ongevallenanalyse van de politie Fryslân is een uitgebreid technisch onderzoek ingesteld.

Leeuwarden: diefstal personenauto
Tussen dinsdag- en woensdagmiddag is vanaf de Schieringerweg een personenauto gestolen. Het betreft een witte Opel Corsa, kenteken PN-08-YH. Op het linkerportier zat een opvallende zwarte plaats gelast. De eigenaar, een 24-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanhoudingen voor heling en drugsbezit
Woensdagavond omstreeks 21.15 uur is zijn twee inwoners van Leeuwarden, 26 en 21 jaar, aangehouden op verdenking van heling en het bezit van harddrugs. Van de 26-jarige, een goede bekende van de politie, was kort daarvoor gezien dat hij een fiets te koop aanbood. Toen bleek dat die vermoedelijk gestolen was, werd een zoekslag naar de deze verdachte gemaakt. Hij werd aangetroffen op het Reigerplein. Op dat moment wilde een andere man, de 21-jarige, net op diezelfde fiets wegfietsen. Beide personen werden aangehouden in verband met de gestolen fiets. Beiden bleken ook in het bezit van harddrugs, vermoedelijk cocaïne. De 26-jarige had twee bolletjes; de 21-jarige vier. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Dronrijp: hennepkwekerij opgerold
De politie heeft woensdagmiddag een weedkwekerij in een loods aan de Alddyk opgerold. In totaal trof de politie 830 weedplanten aan. Op basis van tips en een verhoogd energieverbuik is de politie de weedkwekerij op het spoor getroffen. Er is nog niemand aangehouden, de politie start echter een onderzoek in deze zaak. Fryslân Milieu heeft de weedkwekerij opgeruimd en vernietigd.