Gemeente Neede

gemeente Neede
persbericht

EMBARGO TOT 29 APRIL 2004, 10.30 UUR

maandag 26 april 2004
Voorlichting gemeentehuis
H.A. van Faassen, telefoon (0545) 28 88 54
www.neede.nl

Op 29 april om 10.30 uur in Huize De Kamp

Burgemeester reikt koninklijke onderscheidingen uit aan echtpaar Tijdhof-Brilhuis en mevrouw Klein Wassink

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Koningin Beatrix zijn drie inwoners van Neede benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester drs. M.J. van Beem zal op vrijdag 29 april om 10.30 uur in Huize De Kamp de versierselen die bij de onderscheiding horen uitreiken aan de heer A.A.W. Tijdhof, mevrouw G.J.M. Tijdhof-Brilhuis en mevrouw J.G. Klein Wassink-Roerink.

Een unieke gebeurtenis, want het komt zelden voor dat een echtpaar gelijktijdig koninklijk wordt onderscheiden.

De heer Tijdhof uit Rietmolen is sinds 1965 actief op het gebied van land- en tuinbouw, welzijn, sport en politiek. Hij is secretaris en adviseur van de standsorganisatie ABTB en penningmeester van de afdeling Neede van het CDA. Daarnaast was hij o.a. secretaris van de GLTO afdeling Neede, penningmeester van de Katholieke Stichting Eibergen/Neede/Borculo voor Maatschappelijk Werk, later Stichting Maatschappelijke Dienstverlening "Ente", penningmeester van de Needse Gymnastiek Vereniging en bestuurslid van de Werkgroep Pax Christi afdeling Neede.

Mevrouw Tijdhof-Brilhuis is sinds 1986 actief op het gebied van welzijn en het kerkelijke leven. Zij is koster van de St. Caeciliaparochie in Rietmolen. Daarnaast was zij secretaris van het kerkbestuur, penningmeester van de Zonnebloem afdeling Rietmolen, begeleider en contactpersoon voor de jaarlijkse boottocht en collectant voor Pax Christi.

Mevrouw Klein Wassink-Roerink is sinds 1976 actief op het gebied van land- en tuinbouw, welzijn en het kerkelijke leven. Zij is secretaris/penningmeester van de Stichting Vrijwillige Kavelruil Borculo-Neede en bestuurslid van het Gemeenschapshuis 't Haarhoes in Noordijk. Daarnaast was zij secretaris van de Gelderse Maatschappij van Landbouw/GLTO Neede, afgevaardigde in de Stichting Milieuzorggebied Neede-Borculo en de Gebiedscommissie Neede-Borculo, bestuurslid van de Stichting Noordijks Belang en lid van de diaconie en kerkenraad van de Hervormde Gemeente Neede.


---- --