Ingezonden persbericht

Art in Boards

Skate, snow and surf spektakel in de Haarlemmermeer

HOOFDDORP, 20040428 -- Art in Boards, een expositie over de kunst van en op snow, skate en surf boards wordt donderdag 29 april geopend in Galerie De Meerse, Hoofddorp. Met onder andere wanden vol legendarische boards, is de galerie al een spektakel op zichzelf. Maar daarnaast zijn er bij de opening ook demonstraties, een optreden van C-Mon en Kypski en een kleine board markt. Ook zal een vakjury, met onder andere Henk Schiffmacher, tijdens de opening de prijswinnaar van de skateboard design contest bekend maken. Aan deze wedstrijd deden meer dan 400 mensen mee. Op www.art-in.nl werden zo'n 4.000 stemmen uitgebracht.


Art in Boards is de vierde in de reeks 'Art in' exposities. Eerder gingen Art in Streets, Art in Ads en Art in Games vooraf. Tijdens de Art in expositie tracht galerie De Meerse de kunst in populaire (sub)culturen te vinden. Hierbij maakt ze gebruik van kenners van deze subculturen. Zo leverden onder andere museum directeuren Wim van Krimpen en Frans Haks, de art directors Erik Kessels en Herbert van Hoogdalem, game-journalist en schrijver Niel 't Hooft en graffiti kunstenaar Cosh hun bijdragen. Bij Art in Boards hebben onder de boards specialisten Freek Ruigrok en Martijn Boot hun kennis en kunde beschikbaar gesteld.

Deze zoektocht naar kunst in populaire (sub)culturen levert uiterst interessante uitkomsten op. Ze zijn te zien in Galerie De Meerse en op www.art-in.nl. Daarnaast is er elk jaar een catalogus. Dit jaar is de catalogus als bijlage in Reload geplaatst, die gratis in onder andere skateboard en surfwinkels te verkrijgen is. Voor adressen, kijk op www.reload.nl.

De opening van Art in Boards is van 16.00 tot 20.00 uur. Er worden honderden jongeren verwacht. De expositie loopt tot en met 6 juni in Galerie de Meerse, Raadhuisplein 3, Hoofddorp. Voor meer informatie, kijk op www.art-in.nl.



Ingezonden persbericht