Ingezonden persbericht


Deb News

Elleboogblessure kost drie weken rust

Gravenstijn zegt af voor EK

ROTTERDAM - Deborah Gravenstijn heeft zich met een elleboogblessure afgemeld bij bondscoach Marjolein van Unen voor het Europees kampioenschap. Dat evenement wordt van vrijdag 14 tot en met zondag 16 mei in het Roemeense Boekarest gehouden.

De pupil van trainer Jan de Rooy kreeg een na een bezoek aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam van specialist Heijboer en collega Van der Hoeven uit Nieuwegein het advies om drie weken volledige rust te houden. De elleboog van haar linkerarm raakte tijdens de laatste training op de laatste dag van het trainingskamp in het Japanse Katsuura uit de kom. Terug in eigen land wees een scan uit dat de schade weliswaar meevalt, maar dat het kapsel van het gewricht licht is ingescheurd en de aanhechtingen van de spieren zijn beschadigd. Het bot heeft geen schade opgelopen, zodat drie weken rust voor de Rotterdamse judoka voldoende moeten zijn om te herstellen.

Drie weken van inactiviteit verstoren echter wel de voorbereiding op het Europees kampioenschap. Gravenstijn had de titelstrijd in de klasse tot 57 kilo als laatste grote evenement in de aanloop naar de Olympische willen benutten. De pupil van Jan de Rooy zal als compensatie in juli deelnamen aan een internationaal toernooi om zo weer wedstrijdritme op te doen. Op de agenda staan verder trainingskampen in Frankrijk, Spanje en Nederland.

Nadere informatie: Ardie den Hoed: 06-53.45.05.23


---- --