Politie Zaanstreek-waterland


14:11 28-APR-04
loc.: ZAANDAM, CZARINASTRAAT

Zaandammer aangehouden na uit de hand gelopen ruzie

Na een uit de hand gelopen ruzie over een reparatie aan een brommer, heeft de politie een 40-jarige Zaandammer aangehouden. In een winkel aan de Czarinastraat ontstond tussen een medewerker en de man een meningsverschil. Toen de man de medewerker probeerde te slaan, gaf de medewerker hem een klap. Vervolgens gooide de man een fiets en een fietspomp in de richting van de medewerker. De Zaandammer liep daarna naar buiten en keerde even later terug met een groot mes in zijn hand. Daarmee bedreigde hij de medewerker en ging er vandoor. De gewaarschuwde politie hield hem op de Wilhelminakade aanhouden. Het mes werd in beslag genomen.

15:18 28-APR-04
loc.: PURMEREND, JAAGWEG/ VERZETSLAAN

Purmerender gewond na aanrijding met bus

De politie heeft woensdagmiddag de kruisingen Verzetslaan/Jaagweg en Gorslaan/Jaagweg enige tijd afgezet vanwege een verkeersongeval. Een bus die op de Verzetslaan reed en een vanaf de Jaagweg komende bestelauto waren op de kruising tegen elkaar gebotst. Vermoedelijk is de 22-jarige Purmerender die de bestelbus bestuurde door rood gereden. Hij is met letsel aan hoofd en handen naar het Waterlandziekenhuis gebracht. De 36-jarige buschauffeur raakte niet gewond. Nadat de voertuigen waren afgevoerd en het wegdek door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf was schoongemaakt, gaf de politie om 17.15 uur de weg weer vrij.

16:26 28-APR-04
loc.: PURMEREND, LEEUWERIKPLEIN/ WATERLANDLAAN

Politie neemt bromfietsen en uitlaten in beslag

Bij een bromfietscontrole heeft de politie een drietal bromfietsen in beslag genomen wegens teveel vermogen. Van twee andere bromfietsen werd wegens overschrijding van de geluidsnorm de uitlaat in beslag genomen. Van de 31 bromfietsers die de politie controleerde, konden er 5 hun weg zonder problemen vervolgen.

16:55 28-APR-04
loc.: OOSTZAAN, A8

Motorrijder gewond na botsing

Bij een ongeval op de A8 is een motorrijder gewond geraakt. De 42-jarige man uit Wormerveer reed achter een auto aan die remde omdat de wegsignalering in werking trad. Het slachtoffer kon niet op tijd snelheid minderen en reed achterop de auto. Het slachtoffer werd met schaafwonden en gekneusde ribben overgebracht naar ziekenhuis de Heel.

17:40 28-APR-04
loc.: ZAANDAM, PANNEROODSTRAAT

Vrouw (81) beroofd van tas

Woensdagmiddag is een 81-jarige vrouw uit Zaandam beroofd van haar handtas. Het slachtoffer liep op het bruggetje van de Panneroodstraat in de richting van de supermarkt toen er plotseling een blanke vrouw met bruin halflang haar naast haar stond. Deze vrouw griste de handtas uit het bakje van de rollator van het slachtoffer en ging ermee vandoor op een zwarte damesfiets de Ds. ML. Kingweg op. De vrouw is ongeveer 25 a 30 jaar oud en is ongeveer 1.70 m lang. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Landsmeer/ Oostzaan via 0900-8844.

18:59 28-APR-04
loc.: ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Zwartrijder blijkt illegaal

Controleurs hebben woensdagavond een 32-jarige man aangehouden omdat hij zonder geldig vervoersbewijs in de bus zat. Nadat de man was overgedragen aan de politie bleek aan het bureau dat de man vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft. Hij werd voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Vreemdelingenzaken en ingesloten.

12:19 29-APR-04
loc.: MONNICKENDAM, 'T SPIL

Politie start onderzoek poging overval

De politie is een onderzoek gestart naar een overvalpoging op een bankgebouw op 't Spil in Monnickendam donderdagmiddag. Medewerkers van de bank werden opgeschrikt door lawaai aan de achterzijde van het pand en waarschuwden de politie. Het geluid bleek te worden veroorzaakt door vermoedelijk twee mannen die met behulp van mokers een ruit probeerden in te slaan. De mannen hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk en zijn 20 a 25 jaar oud. Het lukte hen echter niet de ruit stuk te slaan waarna zij er zonder buit op een scooter vandoor gingen. De politie is nog op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-290404


21:00 28-APR-04
KOOG AAN DE ZAAN, RAADHUISSTRAAT

Snorfietser met flinke slok op

Een 68-jarige inwoner van Koog aan de Zaan werd woensdagavond op de Raadhuisstraat in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed op zijn snorfiets en had tweeëneenhalf keer de toegestane hoeveelheid drank op. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Tijdens de alcoholcontrole werden zeventien bestuurders gecontroleerd. Later op de avond en in de nacht werden in Zaandam ook nog twee drankrijders van de weg gehaald. Op de Hoofdtocht in Zaandam had een 44-jarige automobilist uit Alkmaar de limiet overschreden (275 ug/l). Hij kreeg een rijverbod van één uur en een proces-verbaal. Op het Prins Bernhardplein in Zaandam werd een 29-jarige bestuurder uit Wormerveer aangehouden. De man had ruim twee keer zoveel drank op (450 ug/l) als toegestaan en kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van E 390,00.

08:30-10:00 28-APR-04
ZAANDAM, TWISKEWEG

Automobilist zonder rijbewijs

Tijdens een verkeerscontrole op de Twiskeweg in Zaandam werd woensdagochtend een auto in beslag genomen. De bestuurder, een 29-jarige Zaandammer bleek helemaal geen rijbewijs te hebben. De man werd staande gehouden omdat hij aan het bellen was tijdens het rijden. De man probeerde nog weg te komen met het opgeven van een valse naam maar viel door de mand. Uiteindelijk kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en twee boetes: één voor het (niet handsfree) bellen en één voor het opgeven van een valse naam. Tijdens de controle werden twee hardrijders en drie mensen zonder autogordel aan de kant gezet.
Op de Houtveldweg werd woensdagmiddag ook een gordel- en snelheidscontrole gehouden. Drie bestuurders reden te hard en twee keer zoveel mensen droegen geen gordel. De hoogste snelheid bedroeg 74 km per uur. Deze overtreder kan rekenen op een boete van E 100,00.


---- --