Dienstenbond CNV

Onderhandelingsresultaat CAO Rabobank
29-04-2004

CNV Dienstenbond en haar college-vakorganisaties hebben met Rabobank een onderhandelingsresultaat bereikt over de CAO Rabobank. Belangrijke afspraken zijn gemaakt over beoordelen en belonen, een eenmalige uitkering, vakbondscontributie , loonaanvulling voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten, inzetbaarheid en naleving van de CAO. Helaas zijn er geen afspraken gemaakt over internationale collegialiteit, telewerken en tegemoetkoming ziektekosten . Desalniettemin beoordelen wij het resultaat positief.

In deze info zullen wij kort ingaan op de gemaakte afspraken. Binnen 10 dagen ontvangt u een uitgebreidere info en de tekst van het onderhandelingsresultaat en zal u in de gelegenheid worden gesteld om schriftelijk te stemmen.

Het volgende is afgesproken:

Looptijd
De CAO loopt van 1 juli 2004 tot 1 mei 2005.

Performance management
Er wordt een nieuw beoordelings- en beloningsbeleid ingevoerd. Tussen medewerker en leidinggevende worden afspraken gemaakt over individuele en collectieve resultaatdoelstellingen, maar ook over competentiedoelstellingen. Het realiseren van die doelstellingen wordt beoordeeld. Die beoordeling heeft gevolgen voor zowel de verhoging in de schaal (de oude periodieken) als voor de variabele beloning. Deze verhoging vindt plaats in april. De beoordelingstoeslag komt als vaste structurele salariscomponent te vervallen en wordt ingebouwd in de salarisschalen. Het variabel inkomen vervangt het Medewerker Waardeplan en kan voor medewerkers beduidend hoger uitpakken. Bij de omzetting van de oude naar de nieuwe salarisschalen behoudt iedereen bij de overgang naar het nieuwe systeem zijn vaste inkomen.

Materiële zaken
Er is per 1 september 2004 een eenmalige uitkering van 1,5% afgesproken vanwege de gunstige ontwikkeling in de structurele winstgroei.
In verband met het verschuiven van de jaarlijkse salarisaanpassing (de oude periodiek) van 1 januari naar 1 april zal er in januari 2006 een eenmalige compensatie van 1% van het dan geldende jaarsalaris worden betaald.
Medewerkers die lid zijn van CNV Dienstenbond kunnen voortaan de vakbondscontributie betalen met verlofuren (die men kan kopen). Aangezien hierdoor de kosten van het lidmaatschap van het bruto, dus niet het nettoloon worden afgetrokken is dit aantrekkelijk. Voor vakbondsleden is dat een voordeel van 0,4%.
Gedeeltelijk arbeidsongeschikten ontvangen boven op het salaris dat hoort bij de werkzaamheden die hij of zij verricht, een aanvulling van 80% van het verschil tussen salaris voor aanvang van het 2e ziektejaar en het wegens ziekte lagere salaris.
Pensioenopbouw blijft in het 2e ziektejaar voor 2005 gebaseerd op 100%.

Inzetbaarheid
Er wordt meer aandacht geschonken aan personeelsontwikkelingsbeleid, met name gericht op inzetbaarheid. Leidinggevenden zullen hierop beoordeeld worden.
Daarnaast wordt onderzocht in hoeverre bestaande faciliteiten uit het Sociaal Statuut nader dienen te worden aangescherpt.

Naleving van de CAO
CAO-partijen hebben afgesproken hieraan blijvend aandacht te besteden. Met betrekking tot personeelsontwikkelingsbeleid en performance management zijn hieromtrent nadere afspraken gemaakt.

Al met al een goed verdedigbaar resultaat, zo is het oordeel van uw bestuurder Ike Wiersinga. Binnen 10 dagen ontvangt u een uitgebreide info en wordt u middels een reactieformulier in de gelegenheid gesteld te stemmen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga i.wiersinga@cnvdibo.nl

Nog even dit. U bent lid van CNV Dienstenbond. Uw collega misschien nog niet. Wellicht kunt u hem of haar van het nut van het lidmaatschap overtuigen. Dat kan nu voordelig door de afspraak over vakbondscontributie. Wij rekenen op u!