MUSEON

Meivakantie in het Museon

Tentoonstellingen:

Museon: 100 jaar Museon, 100 gezichten, 100 keuzes uit de collectie Voor deze jubileum-expositie zijn 100 boeiende personen uitgenodigd om een voorwerp te kiezen uit de zeer diverse collectie van maar liefst 260.000 objecten!
Met o.a. Floortje Dessing, André Kuipers, Fajah Lourens, Paul van Vliet, Jamie Westland en Cesar Zuiderwijk.

Copyright Nature, uitvinders spieken in de natuur De tentoonstelling laat zien hoe de natuur als inspiratie dient voor uitvindingen in de samenleving én dat veel van onze uitvindingen eigenlijk al heel lang bestaan in de natuur. Bezoekers kunnen op interactieve wijze zelf uitvindingen doen en ervaren hoe ingenieus de natuur voor oplossingen heeft gezorgd. De werking van sneeuwschoenen wordt bijvoorbeeld door middel van een (sneeuw)ballenbak(!) uitgelegd, het principe van sonar wordt verduidelijkt en de expositie laat zien hoe apen zichzelf bij ziekte genezen. Aan de hand van tien verschillende dieren en planten wordt de overeenkomst ontdekt tussen natuurlijke producten en producten ontwikkeld door de mens.

Duintje 13
Ontdek, speel, fantaseer en leer in een echt konijnenhol! Een interactieve tentoonstelling voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Kinderen worden uitgedaagd om op avontuur te gaan in de konijnenwereld en van alles te ontdekken over de vijanden, jongen, voeding, uiterlijk en leefomgeving van het konijn.

Kind in oorlog
In deze expositie wordt de Tweede Wereldoorlog vanuit het perspectief van kinderen belicht. Hoe was het om kind te zijn in oorlogstijd? Wat kon een kind wel en niet begrijpen? Welke invloed had de oorlog op hun dagelijkse leven? Antwoorden op deze vragen zijn terug te vinden in verhalen, voorwerpen, foto's, filmfragmenten en documenten van 34 bekende en onbekende mensen, die kind waren toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Zij laten zeer dierbare voorwerpen zien die hun waarde meestal niet danken aan hun uitzonderlijke schoonheid maar aan de verhalen en herinneringen die erachter schuil gaan. Met o.a. Willem Nijholt en Yvonne Keuls.

Activiteiten:

Creatieve werkhoek voor Kids
Maak je eigen vaas met feestelijk boeket en doe mee aan de wedstrijd met fantastische prijzen of maak een gekko, een reptiel met superkleefkracht.
De Werkhoek is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en kost e 2,50 exclusief entree museum
Iedere dag van 12.30 tot 16.30 (doorlopend)

Let op! Op dit moment is de bovenverdieping van het Museon gedeeltelijk gesloten vanwege vernieuwing van de permanente opstelling. Kijk voor meer informatie op: www.museon.nl

Openingstijden en tarieven
Het Museon is in de meivakantie (alle regio's) dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor personen van 12 jaar en ouder bedraagt tijdelijk e 3,-. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar e
1,50 en houders van een 65+Pas en CJP betalen e 2,50. Museumjaarkaart is geldig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing 070-3381423/ info@museon.nl

29 apr 04 17:07