Hewlett-Packard

Papendorp grootste concentratie IT-bedrijven in Nederland

UTRECHT, 29 april 2004 - HP verhuist naar een nieuw hoofdkantoor in Nederland. Eind april a.s. wordt de verhuizing afgerond waarbij alle afdelingen van de Nederlandse vestiging onder 1 dak gehuisvest zullen zijn. Vanuit vestigingen in Amstelveen en Utrecht zijn de medewerkers van HP Nederland verhuisd naar het nieuwe gebouw op het bedrijventerrein Papendorp, gelegen in het Utrechtse Leidsche Rijn, de driehoek A2 - A12 en het Amsterdam-Rijnkanaal. Door de komst van HP is op Papendorp de grootste concentratie van IT-gerelateerde bedrijven ontstaan in Nederland. Naast HP hebben ook CapGemini, Tiscali en Atos Origin hier hun hoofdkantoor.

Cirqada
Het nieuwe HP hoofdkantoor, genaamd Cirqada, is onder architectuur van Maarten Sanders van OIII architecten gebouwd door AM Vastgoed. Bij het ontwerp is gestreefd naar het maken van een gastvrij gebouw dat de allure heeft die past bij een toonaangevende multinational. Er is hier gekozen voor het toepassen van een klassiek idioom. Dit is uitgewerkt in een nadrukkelijk symmetrische opzet en een architectuur waarin een duidelijk onderscheid tussen plint, bovenbouw en dakrand is gemaakt. Veel aandacht is er ook voor de flexibiliteit en de logistieke voorzieningen in het gebouw. Het tijdloze karakter en de ruime gebruiksmogelijkheden maken het een duurzaam ontwerp.

Het gehele HP gebouw is voorzien van de meest innovatieve technologie waarbij iedere werkplek is ingericht op basis van het flexdesk-concept. Zo beschikt het gehele pand over het grootste Voice-over-IP technologienetwerk in ons land. Ook Wireless LAN wordt ingezet.

Op 30 oktober 2001 heeft mevrouw Annie Brouwer Korf, burgemeester van Utrecht, de eerste paal geslagen van Cirqada. Het hoogste punt van de bouw werd bereikt op 2 juli 2003. In maart 2004 werd het gebouw opgeleverd en na een aantal weken van inrichten en verhuizen is het nieuwe hoofdkantoor nu volledig in gebruik genomen. De officiële opening zal medio september plaatshebben.

HP behoudt het voormalig hoofdkantoor in Amstelveen voor alle medewerkers die werkzaam zijn in Europese en andere internationale functies zoals Opleidingen en Customer Support. Bij HP in Nederland zijn meer dan 2700 mensen werkzaam.

Adresgegevens:
HP Nederland
Orteliuslaan 1000,
3528 BD Utrecht
Tel. 030 - 222 2000
Fax 030 - 222 5000