VERENIGING VNO-NCW

VNO-NCW: Kabinet maakt het ondernemen weer moeilijker

'Zeer slecht voor het ondernemingsklimaat'. Zo noemt VNO-NCW het besluit van het kabinet om ondernemingsraden een informatierecht te geven over beloningsverhoudingen in ondernemingen, inclusief die van de directie en raad van commissarissen.

VNO-NCW vindt dat het kabinet met dit voorstel het bedrijfsleven schaadt, omdat ook familieondernemingen en andere besloten vennootschappen onder het wetsvoorstel zullen vallen.

De discussie over topinkomens gaat volledig buiten deze ondernemingen om. Waarom moeten deze bedrijven met dit soort maatregelen geconfronteerd worden, vraagt VNO-NCW zich af.

Ook Nederlandse dochters van buitenlandse bedrijven moeten aan deze verplichting gaan voldoen. Dit kan niet anders dan de positie van Nederland als vestigingsland schaden en dit terwijl de concurrentiepositie van Nederland al jaar na jaar verslechtert, aldus VNO-NCW.

Dit soort maatregelen toont aan dat het kabinet volstrekt niet begrijpt hoe ernstig het is gesteld met de economische situatie in ons land. Beloftes om het bedrijfsleven geen verdere belemmeringen op te leggen blijken niet meer te zijn dan politieke lippendienst.

29 apr 04 17:53