Gemeente Nieuwegein

Koninklijke Onderscheiding voor vier Nieuwegeiners

Bij de Algemene Gelegenheid, op donderdag 29 april 2004, hebben vier inwoners van Nieuwegein een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Zij zijn allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Burgemeester drs. Cor de Vos heeft de onderscheidingen uitgereikt in een bijeenkomst in het gemeentehuis.

De volgende personen hebben een Koninklijke Onderscheiding gekregen.

De heer T.A. Boere heeft inmiddels bijna 50 jaar veel tijd en energie gestoken in de Utrechtse Wieler en Tour Club ´De Volharding´, en in de wielrensport in de regio. Hij heeft veel werkzaamheden gedaan voor deze wielerclub en voor allerlei wieler- en dernykoersen in de regio. Naar schatting heeft hij daar maar liefst 20 arbeidsjaren in gestoken.

De heer H.J. Groothuijse heeft grote verdiensten gehad voor de Bond van Wapenbroeders, een bond van veteranen. Hij gaf onder meer de Poolse oud-strijders een plek binnen de Nederlandse Veteranen en heeft gefunctioneerd als hun tolk, steun en toeverlaat.

Mevrouw L.C.M. Ebbenhorst doet, naast haar reguliere baan, nu al bijna 25 jaar vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis, afdeling Utrecht Midden. Ze heeft daar inmiddels een leidinggevende functie en houdt zich onder meer bezig met de organisatie van vakanties voor gehandicapten en de sociaal-medische hulpverlening.

De heer H.J. van der Veen is al bijna veertig jaar actief bij de ziekenomroep RANO in Utrecht en enkele andere plaatsen, onder meer in de functies van technisch leider en voorzitter. Hij was bijvoorbeeld betrokken bij de bouw van een studio aan de Catharijnesingel in Utrecht en een studio in het ziekenhuis Overvecht. Hij was betrokken bij de Lokale Omroep Nieuwegein en heeft zich nog ingezet voor het opstarten van een televisieafdeling voor het UMC/AZU.

Invoerdatum 29-4-2004