2e persbericht van donderdag 29 april 2004

Eindhoven 29-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Kinderen gewond bij aanrijding

Twee meisjes (11 en 5 jaar oud) en een jongetje (4 jaar oud) zijn woensdagmiddag rond 12.25 uur op de Fanklin D Rooseveltlaan aangereden door een 37-jarige Eindhovense bestuurster van een auto. De kinderen, afkomstig uit Eindhoven, zaten met zn drieën op een fiets. Ze reden achter een vrachtauto en staken zonder te kijken vanuit de Judealaan de Rooseveltlaan over. Het oudste meisje liep rug- en nekletsel op en het jongetje een hoofdwond. Het andere kind had nagenoeg geen letsel. De gewonde kinderen zijn naar het ziekhuis gebracht. De bestuurster van de auto raakte niet gewond.

Eindhoven: Diefstal auto

Woensdagmiddag is in de Sionstraat een blauwe Opel Omega met het kenteken DD-ST-13 gestolen.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Ulenpas is donderdag tussen 17.10 en 18.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden hier zestien bekeuringen uitgedeeld. Veertien voor het inrijden van een eenrichtingsweg, één voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet handsfree bellen in de auto.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Willem de Rijkelaan zijn donderdag tussen 14.20 en 17.10 uur 720 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden twintig bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u.

Eindhoven: Verdachte met vals identiteitsbewijs aangehouden

In het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan is donderdag rond 10.40 uur een 39-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij zou met een vals identiteitsbewijs geprobeerd hebben een sofi-nummer te krijgen. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Bromfietser probeert te ontsnappen

De politie zag donderdag rond 19.30 uur een 16-jarige bromfietser uit Helmond over de Van Hoofstraat rijden zonder helm en zonder verzekeringsplaatje. Toen ze de jongen vroegen om te stoppen probeerde hij via te stoep te ontsnappen. De politie wist hem echter klem te rijden. Uit onderzoek bleek dat de jongen ook geen bromfietscertificaat had. De jongen is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hij is met drie bekeuringen naar huis gestuurd.

Helmond: Verdachte van bedreiging aangehouden

Op de Isidoor Opsomerstraat is donderdag rond 17.15 uur een 23-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het telefonisch bedreigen met de dood van zijn 19-jarige ex-vriendin uit Geldrop eerder die middag. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Geldrop: Vrouw gewond

Op de kruising Laan der 4 Heemskinderen Slachthuisstraat is donderdag rond 15.20 uur een 35-jarige vrouw gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeluk gebeurde toen een 28-jarige automobilist uit Antwerpen (België) linksaf wilde slaan richting Slachthuisstraat. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de automobiliste die uit tegengestelde richting aan kwam rijden. De vrouw is met nekletsel overgebracht naar het St. Anna ziekenhuis.

Son: Inbraak in woning

In een woning aan de Leeuweriklaan is donderdag tussen 12.00 en 18.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van het pand open te breken. Uit de woning werden sieraden, geld en een DVD-speler gestolen.