Gemeente Eemsmond


Persberichten
Recente persberichten

Koningin naar Eemsmond op Koninginnedag 2004
maandag 5 januari 2004

Hare Majesteit de Koningin heeft dit jaar de gemeente Eemsmond uitverkoren voor een bezoek op Koninginnedag. De Koninklijke familie brengt die dag een bezoek aan het dorp Warffum. Burgemeester en wethouders hebben zeer verheugd gereageerd op het nieuws. Burgemeester Gerard Renkema: 'We vinden het erg leuk dat de Koningin heeft besloten haar verjaardag dit jaar bij en met ons te vieren.'

Programma
De gemeente Eemsmond gaat in de komende weken een programma samenstellen voor de Koninklijke familie. Het bestuur wil hen graag kennis laten maken met de diverse facetten van Eemsmond. De samenstelling van het programma gebeurt in overleg met verschillende verenigingen.

Warffum
In het wierdedorp Warffum is de historie zeer tastbaar aanwezig. Het dorp heeft een prachtige historische kern, die in oude glorie is hersteld. Dit deel van het dorp, dat zich op de wierde bevindt, is dan ook beschermd dorpsgezicht. Een aantal panden op de oude wierde maakt deel uit van openluchtmuseum Het Hoogeland en is dus te bezichtigen. Warffum is verder bekend van het internationale folkloristische dansfestival Op Roakeldais, dat ieder jaar eind juni gehouden wordt. Warffum heeft ongeveer 2.500 inwoners.



Laatste update: maandag 5 januari 2004