Gemeente Purmerend

Vergunningen Koninginnedag 2004

Vrijdag 30 april is het Koninginnedag. Voor de verkoop van drank en etenswaren en voor versterkte muziek is tijdens die dag een vergunning nodig.

Verkoop van partijgoederen (detailhandel) op de vrijmarkten is niet toegestaan. De verkoop van alcoholhoudende drank is voorbehouden aan horecazaken. Bij constatering van verkoop van alcoholhoudende dranken door particulieren volgt inbeslagname van de handel.

In de binnenstad krijgen zes handelaren een vergunning voor de verkoop van etenswaren en frisdranken. In het Leeghwaterpark zijn dat er vier. Voor het aanvragen van een vergunning richt u een brief aan de gemeente Purmerend, afdeling Algemene en Juridische Zaken, postbus 15, 1440 AA Purmerend. De aanvraag met vermelding van de te verkopen etenswaren en de locatie moet uiterlijk donderdag 8 april 2004 in bezit zijn van de gemeente.

De brandweer let extra op de brandveiligheid en de deugdelijkheid van gasflessen. Bij de brandweer (Gorslaan 50) kunt u een gratis folder ophalen met de voorwaarden en tips voor het gebruik van gasflessen.

Ook voor versterkte muziek - uitsluitend tussen 14.00 uur en 22.00 uur
- is een vergunning van de gemeente nodig. Voor de binnenstad worden maximaal zes en voor het Leeghwaterpark maximaal twee vergunningen afgegeven. De schriftelijke aanvraag voor versterkte muziek moet vóór donderdag 8 april 2004 - met vermelding van de locatie en het tijdstip- binnen zijn bij de afdeling Algemene en Juridische Zaken.