Ingezonden persbericht


GEEN PARDON VOOR ORANJE!

Onder het motto 'Geen pardon voor Oranje!' vindt 30 april het festival Ravage Royaal plaats aan de IJ-Oever in Amsterdam. Met bands, dichters en sprekers wordt niet alleen het koningshuis flink op de hak genomen, maar is er ook een belangrijke rol weggelegd voor het verzet tegen de uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers. Plaats: Oostelijke Handelskade 19 (www.ravageroyaal.nl)

Degenen die geen fan zijn van het koningshuis en die op koninginnedag hun buik vol hebben van het studentikoze gebral en de commerciele troep in de Amsterdamse binnenstad, kunnen 30 april opgelucht adem halen op de kade van de IJ-Oever. Hiervoor zal de directe omgeving van Pakhuis Afrika, Oostelijke Handelskade 19, tussen 14.00 en 20.00 uur worden ingericht als oranje vrije zone.

Bands als Ambras (Belgische zigeunerfanfare), de Hardheid (uit-je-plaat ska), Human Rites (dub/reggae), MalaVita (patchanka) en Plaid Tongued Devils (klezmercore) treden belangeloos op. Daarnaast een keur aan dichters, waaronder Hans Plomp, Maarten Das en Rene Kaptyn. Tevens acts, kunstzinnige projecten, ruilhandel, wereldinburgeringscursus en meer.

Actiegroepen als Onbegrensd, Autonoom Centrum en Amsterdams Steunpunt Vluchtelingen vertellen over de mogelijkheden om toekomstige uitzettingen van asielzoekers te verhinderen. De Aktivistenschool verzorgt een workshop 'blokkeren'. Verder een infomarkt, video, cinema, kinderplek. Entree voor het festival is vrij.

Festival Ravage Royaal, 30 april, 14.00 tot 20.00 uur, Oostelijke Handelskade 19, Amsterdam.

Meer info: www.ravageroyaal.nl

EINDE PERSBERICHT