Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Kinderkoor zingt:

Barendrechts lied op Koninginnedag

BARENDRECHT (19 april 2004) - Koninginnedag krijgt dit jaar een bijzonder tintje. Tijdens de aubade wordt door een kinderkoor een nieuw Barendrechts lied ten gehore gebracht. Het lied wordt onder begeleiding van de Harmonievereniging Barendrecht gezongen door een gelegenheidskoor bestaande uit kinderen uit het openbaar basisonderwijs, het bijzonder onderwijs en het speciaal onderwijs. In totaal zingen ruim 60 kinderen mee. De scholen hebben inmiddels allemaal een cd en de tekst van het lied ontvangen, zodat er al driftig geoefend kan worden. De aubade begint om 9.00 uur op het plein voor het gemeentehuis (Binnenhof).

Het idee voor het lied bestond al langer en is eigenlijk afgekeken van de gemeente Deventer. Bij het koninklijke bezoek aan die stad in 2003 zongen kinderen uit Deventer het lied al eerder. Het lied sprak de Barendrechtse gemeentesecretaris aan en de contacten met Deventer werden gelegd. De gemeente Deventer gaf toestemming de melodie te gebruiken. De tekst is aangepast met als resultaat een eigen Barendrechts lied op een moderne melodie.

Traditie
Het is al jaren traditie om met Koninginnedag (vrijdag 30 april) te starten met hijsen van de vlag en een aubade op het plein voor het gemeentehuis. Alle inwoners van Barendrecht zijn van harte welkom deze traditie op te luisteren. Aan het hijsen van de vlag wordt medewerking verleend door de scoutinggroep 'Jhr. Beelaerts van Blokland' en de zeeverkennersgroep 'Brandaen'. Het zingen van Oudhollandse liedjes en het nieuwe Barendrechtse lied wordt met medewerking van de Harmonievereniging Barendrecht uitgevoerd. Tijdens de aubade worden oranje ballonnen opgelaten door alle kinderen die daarbij aanwezig zijn. Na de aubade wordt door de Oranjevereniging als vanouds het programma van de Koninginnedag met de kinderkermis, de vrijmarkt en het rad van avontuur georganiseerd. De dag wordt afgesloten met een lampionnenoptocht.

Noot voor de pers,