Gemeente Eemsmond


Regeling alcohol voor 30 april in Warffum
woensdag 21 april 2004

Tijdens en voor het bezoek van Koningin Beatrix en haar gevolg mag in een deel van Warffum in het openbaar geen alcohol worden verstrekt of genuttigd. Het alcoholverbod geldt op Koninginnedag vanaf 0.00 uur en duurt tot 11.30 uur, als het Koninklijk gezelschap weer is vertrokken. Na die tijd gaat het feest in Warffum nog de hele dag door en mag er weer alcohol worden verkocht, geschonken en gedronken. Het verbod geldt alleen voor het gebied rond de route die de Koningin in Warffum aflegt.

De maatregel is één van de speciale verordeningen die in het belang van de openbare orde en veiligheid voor Koninginnedag zijn vastgesteld. De route van het Koninklijk gezelschap loopt door smalle straatjes, waarin vanaf 29 april allerlei voorzieningen komen. Zo worden activiteiten opgebouwd, worden dranghekken geplaatst en liggen er extra kabels voor televisie-uitzendingen.

De maatregel is besproken in een overleg met de horeca in Warffum enkele weken geleden. Geen van de aanwezige horecaondernemers heeft toen bezwaar gemaakt.

De maatregelen zijn heel gebruikelijk. Voorgaande jaren zijn soortgelijke maatregelen genomen in de plaatsen die het Koninklijk gezelschap op Koninginnedag bezocht.