Gemeente Purmerend

Vrijmarkten Koninginnedag en Bevrijdingsdag

Traditiegetrouw zijn er op Koninginnedag - vrijdag 30 april - vrijmarkten: in de binnenstad op de Koemarkt (alleen voor kinderen) en in een deel van het voetgangersgebied én in het Leeghwaterpark. Woensdag 5 mei (Bevrijdingsdag) is er alléén voor kinderen vrijmarkt in park De Driegang. In wijkcentrum De Zuid-Pool is er op die dag van alles te doen, onder meer een Idols show voor kinderen en een groot springkussen. De binnenstad en de omgeving van het Leeghwaterpark zijn niet berekend op grote aantallen auto's. Kom daarom met het openbaar vervoer, de fiets of lopend naar de vrijmarkten.

Om verkeersgevaarlijke situaties en overlast te voorkomen, zijn de vrijmarkten verboden gebied voor motorvoertuigen, (brom)fietsen en scooters. Politieagenten en parkeerbeheerders letten extra op de naleving van verkeers- en parkeerregels. Voor zieken-, brandweer- en politiewagens moeten rijbanen altijd beschikbaar blijven. De EHBO is op beide vrijmarkten aanwezig. U herkent de post aan de vlaggen. Restaurants en cafés aan de Koemarkt en in de rest van de binnenstad mogen hun toegestaan terras tot 05.00 uur afbakenen. Kinderen kunnen terrassen die vrijdag 30 april 2004 niet vóór 05.00 uur zijn afgezet, als verkoopplek in gebruik nemen.

Rommel opruimen na vrijmarkt
De gemeente zet in het gebied van de vrijmarkten grote afvalcontainers neer zodat iedereen de verkoopplek schoon kan achterlaten.