Ingezonden persbericht


Ecodrome Zwolle presenteert spectaculaire roofvogels In meivakantie spannende roofvogelshow

Vanaf 30 april is de nieuwe attractie van Ecodrome Zwolle, prachtige volières met diverse roofvogels, voor bezoekers te bezichtigen. Twee valkeniers zullen op donderdag 6 mei een voorproefje geven van een roofvogelshow, zoals deze te zien zal zijn tijdens de zomervakantie.

Volières met diverse roofvogels
De volières zullen onderdak bieden aan verschillende soorten roofvogels. In Ecodrome Zwolle verblijven ruppel's gieren, geelkop gieren, kapgieren, woestijnbuizerds en Europese oehoe's. Oehoe's zijn nachtdieren die dankzij hun zeer grote ogen in het donker beter kunnen zien dan in het daglicht. Gieren vormen een groep apart, omdat het geen rovende vogels maar aaseters zijn. Zij spelen echter een belangrijke rol binnen het ecosysteem omdat het de 'opruimers' van de natuur zijn en zwakke of zieke dieren uitschakelen. Veel mensen hebben een verkeerd beeld van deze dieren. Door uitgebreide informatie te geven over de diverse soorten probeert Ecodrome Zwolle het bestaande beeld over roofvogels te verbeteren.

Voorproefje roofvogelshows
Tijdens de meivakantie zal op donderdag 6 mei een spectaculaire roofvogelshow te zien zijn als voorproefje op de shows die tijdens de zomervakantie worden gehouden. Deze roofvogelshows zullen in de maanden juli en augustus iedere zaterdag en zondag plaatsvinden. De roofvogelshows worden geleid door de professionele valkeniers Gerrit Zandvoort en Adriaan Koster.

Piranha's en otters
In Ecodrome Zwolle ontdekt men niet alleen de natuur van oeroude tijden. In "het nu" van de natuur kan men tevens spannende ontdekkingen doen. Zo zijn er in de piranhatunnel niet alleen vleesetende piranha's te zien, maar zwemmen daar nog vele andere roofvissen rond op zoek naar een sappig hapje. Tijdens de dagelijkse voederpresentaties bij de Aziatische kleinklauwotters is te zien hoe deze schattige dieren genieten van hun maaltijd. Al smakkend vertederen ze de toeschouwers. Gedurende deze presentaties beantwoordt de verzorger alle vragen van het publiek.

Rio Negro is dé tropische jungle
De tropische jungle van Ecodrome Zwolle is een spannende belevenis. Net als in de 'echte' jungle houden allerlei dieren zich schuil tussen de bladeren. Denk eens aan toekans en papegaaien, maar ook schildpadden en gifkikkers zijn hier in levende lijve te aanschouwen! In het gigantische zoetwateraquarium zwemmen bovendien notenkrakende piranha's rond.

Exposities
In het Ecodrome Paviljoen kan men diverse exposities bekijken. Zo staat de bezoeker oog in oog met allerlei spinnen (veilig achter glas), maakt men een reisje door de ontstaansgeschiedenis van de aarde of voorspelt men zelf het weer in het Weerstation. In de expositie over gezichtsbedrog: "je gelooft je ogen niet" wordt iedereen voor de gek gehouden.

Mammoetbotten opgraven
Maar Ecodrome is niet alleen kijken: u kunt er ook van alles doen en beleven. Er worden dagelijks speciale activiteiten georganiseerd, die vooral voor kinderen leuk en leerzaam zijn. Zij kunnen onder begeleiding zelf echte (!) mammoetbotten opgraven of bij slecht weer helpen 'bouwen met botten'.

Noot voor de redactie (