Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6

6511 PP Nijmegen

Telefoon (024) 329 91 11

Telefax (024) 2378

E-mail gemeente@nijmegen.nl


Postadres

Postbus 9105

6500 HG Nijmegen

persbericht

|DATUM NUMMER PERSBERICHT        |
|23 april 2004 p051              |
Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truud Knappstein, doorkiesnummer 2380

Weer vrijmarkt op Koninginnedag

Op Koninginnedag is er weer een vrijmarkt op de Goffertwei. De markt start om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De gemeente Nijmegen organiseert dit jaar de markt. Dezelfde regels als vorig jaar gelden.

Voor de vrijmarkt bestaat ieder jaar weer grote belangstelling. De Oranjestichting zag dit jaar geen kans meer om de markt te organiseren. Daarom heeft het gemeentebestuur besloten de traditie te handhaven en de markt dit jaar zelf te organiseren. De opzet blijft hetzelfde. Particulieren kunnen vooral kleine spullen verkopen. Wel organiseert de Oranje Stichting die dag kinderspelen en muziek op een deel van de Goffertwei.

Wie spullen wil verkopen, kan op 30 april vanaf 6.00 uur een plaatsje zoeken op de volgende locaties: De Goffertweide
De groenstroken langs de Slotemaker de Bruineweg tussen de Goffertweg en de Steinweglaan De groenstroken tussen het Goffertstadion en de Rentmeesterlaan Langs de Goffertweg worden plaatsen uitgegeven door de Goffertboerderij. Bij de toegangen naar het terrein zijn kaartjes te krijgen. Daarop staat precies aangegeven waar mensen hun waren mogen uitstallen.

Het is verboden donderdagavond 29 april al een tentje op te zetten of een plek te reserveren in het Goffertpark. De vrijmarkt is niet bedoeld voor beroepshandelaren en er mogen geen kraampjes opgezet worden. Een parasol of kleine partytent tegen de regen kan wel - als dat onverhoopt nodig is.

De markt is niet bedoeld voor de verkoop van hele inboedels. Bier of andere alcohol houdende drank verkopen of ter plekke hapjes bakken, is niet toegestaan. Aan de rand van het terrein komen een aantal kraampjes met eet- en drinkwaren. De gemeente zorgt voor openbare toiletten en afvalcontainers. Op de naleving van deze regels wordt toezicht gehouden.

Vanaf 29 april 15.00 uur zijn de wegen rond de Goffertwei afgesloten voor verkeer. Aanwonenden en bezoekers van instellingen hebben wel toegang. Dat geldt op 30 april tussen 6.00 en 9.00 uur ook voor deelnemers aan de vrijmarkt. Zij mogen niet met de auto op het gras rijden. Wel kunnen zij vanaf de verharde weg hun spulletjes wel laden en lossen. Het voorterrein van het Goffertstadion is gereserveerd voor de auto's van deelnemers. Zij kunnen daar parkeren. Voor bezoekers zijn er geen extra parkeerplaatsen. Mensen kunnen hun fiets stallen in de stalling van het Goffertstadion en het wijkcentrum de Klokkentoren.

De volgende wegen zijn afgesloten voor verkeer tussen 29 april 15.00 uur en 30 april 17.00 uur:
1. Slotemaker de Bruineweg vanaf Muntweg tot aan de Rentmeesterlaan;
2. De Goffertweg en de splitsingen met de Ploegstraat en Wezenlaan;
3. De Busserweg tot aan de splitsing met de Burgemeester Ien Daleslaan;
4. Het parkeerterrein van het Goffertstadion;
5. De parallelweg van de Slotemaker de Bruineweg;
6. De parallelweg van de Muntweg ter hoogte van het politiebureau Muntweg;

---- --