Gemeente IJsselstein


Koninginnedag: bereikbaarheid binnenstad
dinsdag, 27 april 2004 - 10:46 CET

Op Koninginnedag, aanstaande vrijdag, zijn festiviteiten in de binnenstad en wordt vuurwerk afgestoken bij sportpark Groenvliet. Hierdoor is een aantal wegen van 07.00 uur tot 22.00 uur is afgesloten.

Wegen afgesloten
Overtoom (parkeergarage bereikbaar, toegang tot de binnenstad afgesloten)
Kasteellaan vanaf Meerenburgerhorn tot Kronenburgplantsoen (toegang tot de binnenstad afgesloten)
Weidstraat tussen De Plaats en Vingerhoekhof (parkeerterrein bereikbaar)
Basiliekpad
Gevolg is dat er geen doorgaand verkeer door de binnenstad mogelijk is. De binnenstad kan bereikt worden via de Doelenstraat en verlaten worden via de voorstraat/IJsselstraat. Er zijn omleidingsroutes aangegeven.

Kom met de fiets!
Geadviseerd wordt zo veel mogelijk op de fiets te komen. Om de fiets te kunnen parkeren, kan gebruik gemaakt worden van de volgende stallingplaatsen:
fietsenrekken Podium
afgezet fietsparkeerterrein op parkeerplaatsen tegenover Vitras afgezet fietsparkeerterrein op parkeerplaatsen naast grasveld hervormde kerk Utrechtsestraat
bewaakte fietsenstalling Vingerhoekhof.
Bij wildparkeren van fietsen bestaat de kans dat de doorgang voor hulpdiensten belemmerd wordt. Dit probleem is vooral ter hoogte van Citybed en de brug over de stadsgracht bij Kronenburgplantsoen. We verzoeken u dringend uw fiets hier niet te stallen.

Autovrij
Wij verzoeken bewoners en bezoekers van de binnenstad de binnenstad autovrij te maken op de evenementlocatie.

Vuurwerk: sportpark Groenvliet
Het vuurwerk wordt afgestoken op sportpark Groenvliet. In verband met de veiligheid zijn het fietspad achter sportpark Groenvliet, de Zijdewetering Noord en de Heemradenlaan tussen Duizendblad en Talingweide van 21.00 tot 23.00 uur afgesloten. Het kruispunt bij Duizendblad blijft vrij. Verkeer wordt omgeleid via de Valeriaan.