Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

eigen land

26-04-04: 875.000 Nederlanders op vakantie in eigen land

Tijdens de meivakantie zullen ongeveer 1,75 miljoen* Nederlanders op vakantie gaan. Hiervan zal ongeveer de helft de vakantie in eigen land doorbrengen en de andere helft doet dit in het buitenland. Dit verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De meivakantie begint dit jaar in ons land op Koninginnedag, vrijdag 30 april, duurt tot en met zondag 9 mei en geldt voor alle scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs. Het weer zal zeker van invloed zijn op het aantal Nederlanders dat op vakantie zal gaan, ook omdat in deze vakantie het kamperen weer op gang komt.

FAVORIETE VERBLIJFSACCOMMODATIES
Nederlandse vakantiegangers verblijven gedurende de meivakantie voornamelijk in bungalowparken of zomerhuisjes. Ook van tour- en stacaravans wordt in Nederland veel gebruik gemaakt. Voor de buitenlandse vakanties kiest men voornamelijk voor een hotel. Daarnaast verblijft men in het buitenland ook vaak in een bungalow / zomerhuisje of een appartement.

VELE ACTIVITEITEN IN EIGEN LAND
Gedurende de meivakantie vinden vele evenement in ons land plaats: van
1 tot en met 5 mei de Bloemendagen in Anna Paulowna, op 1 en 2 mei de Full Speed Rosmalen en van 5 tot en met 9 mei is er de KunstRAI in Amsterdam. Op 8 mei gaat Nederland massaal op de fiets met zo'n 200.000 andere fietsliefhebber verspreid over het hele land, want dan vindt de jaarlijkse Landelijke Fietsdag weer plaats en bovendien is er die dag de Concours dÉlégance in Noordwijk, een touringcar-show en de Nationale Molendag. Op 8 en 9 mei kunnen watersportliefhebbers weer hun hart ophalen tijdens de Hiswa Opstapdagen Jachthaven in Lelystad-haven.


* Door een gewijzigde meetmethode is een vergelijking met voorgaande jaren niet mogelijk.