Gemeente Almere

Opening gratis bewaakte fietsenstalling 30 april

De fietsenstalling, de Fietswacht, in de Schrijverstraat, wordt op Koninginnedag, om 11.00 uur officieel geopend door de wethouders Visser (milieu) en Halbesma (verkeer en vervoer). Fietsers die na bijvoorbeeld een dagje winkelen of een bezoekje aan terras ook weer met de fiets terug willen, doen er goed aan om hun fiets hier te stallen. De fiets wordt bewaakt en dat is ook nog eens helemaal gratis.

De fietsenstalling in de Schrijverstraat is de eerste in een reeks van vijf. Het Stadshart van Almere moet goed bereikbaar zijn. Dus ook met de fiets. Fietsendiefstal was in 2003 de nummer één in de top-tien van de criminaliteit in het centrum. Met een gratis bewaakte fietsenstalling wil de gemeente het vervoer per fiets aantrekkelijker maken.

De eerst volgende vestiging van de Fietswacht wordt naar verwachting in het laatste kwartaal van 2004 geopend in de Brouwerstraat, nabij de popzaal, MediaMarkt, DooWorld en Schipperplein. Nog eens drie fietsenstallingen bevinden zich straks verspreid in het nieuwe deel van het Stadshart.