Gemeente Gouda




datum: 29 april 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182 58 8393

Stadsregelboeket voor agent
Start vierde Stadsregelcampagne

Op 30 april overhandigt burgemeester Wim Cornelis aan agent Joost Daniels een Stadsregelboeket. De agent is genomineerd door mevrouw J. Oostijen omdat hij en enkele collegas van het politie-bureau op de Houtmansgracht haar tachtigjarige vader hebben geholpen nadat hij ten val was gekomen. De politieagenten hebben de man, samen met zijn vrouw, naar het ziekenhuis gereden en op het politiebureau geholpen. Agent Daniels neemt het boeket ook namens zijn collegas in ontvangst.

De overhandiging van het Stadsregelboeket is tevens het startsein voor de vierde Stadsregelcampagne. Dat gebeurt niet zonder reden. Dit gebaar geeft aan in welke fase het stadsregelproject is beland: de campagne is terug op straat en het initiatief van Gouwenaars zet de toon, in dit geval door een nominatie voor de uitreiking.

Vierde Stadsregelcampagne

Het motto van deze laatste campagne is: 71.523 Gouwenaars wensen respect voor 71.523 Gouwenaars. Het getal 71.523 was bij het bedenken van deze campagne het exacte aantal inwoners van Gouda. Dit benadrukt dat de boodschap over respect voor letterlijk iedereen bedoeld is. Tijdens de vierde campagne staan de laatste drie Stadsregels centraal:
* Respecteer elkaar altijd;

* Pest, plaag en discrimineer niet;

* De politie is er voor iedereen, respecteer ze.

De eerste Stadsregelcampagne is gestart op straat.Tijdens de tweede en derde campagnes zijn vooral Goudse organisaties ingeschakeld. De vierde campagne zal vooral weer op straat te vinden zijn. Dat blijkt uit de activiteiten - aanwezigheid tijdens de Oranjenacht, aandacht voor buurtfeesten - en uit de keuze voor het hangen van de posters op Mupis (bijna de gehele actieperiode) en een kleiner accent op verspreiding van posters binnen deelnemende organisaties zoals scholen.

Gouden Stadsregels

In 2002 hebben 3.800 Gouwenaars de Tien Gouden Stadsregels gekozen. Dit bleek het startsein voor een stadsbrede discussie. Het initiatief van de gemeente krijgt steeds meer bijval van Goudse organisaties en inwoners van Gouda. Het project Gouden Stadsregels wil bereiken dat inwoners van Gouda de tien regels kennen, elkaar durven aanspreken op de regels en dat steeds meer mensen actief betrokken zijn bij de uitvoering. Meer informatie over de Stadsregels vindt u op de website: www.goudenstadsregels.nl.


---einde bericht---