Gemeente Zwolle

Intentieovereenkomst Stadion Oosterenk verlengd

Burgemeester & wethouders van de gemeente Zwolle en de Stadium Development Company BV hebben besloten om de gezamenlijke intentieovereenkomst met nog 6 weken langer geldig te verklaren, namelijk tot uiterlijk 11 juni 2004. Ontwikkelaar en gemeente hebben deze extra tijd nodig om overeenstemming te krijgen over de laatste onderdelen van de uiteindelijke gronduitgifte- en exploitatieovereenkomst.

In december 2003 zijn de gemeente en de Stadium Development Company BV (SDC) in een intentieovereenkomst overeengekomen te onderzoeken of zij, binnen de in de overeenkomst gestelde kaders, kunnen komen tot een gronduitgifte- en realisatieovereenkomst voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van het stadion Oosterenk en omgeving.

Het was de bedoeling om uiterlijk 1 mei 2004 overeenstemming te bereiken over een aantal inhoudelijke punten, die ook onderdeel zullen uitmaken van de definitieve gronduitgifte- en exploitatieovereenkomst. Beide partijen hebben zich de afgelopen periode ingezet om binnen deze termijn tot volledige overeenstemming te komen. Zij zijn elkaar inmiddels dicht genaderd en over de meeste zaken bestaat er al volledige overeenstemming. Over de resterende onderdelen bevinden de gesprekken zich in de afrondende fase.

Omdat beide partijen wel het vertrouwen hebben dat op korte termijn tot volledige overeenstemming kan worden gekomen, zijn zij overeengekomen om, met volledige inachtneming van het gestelde in de intentieovereenkomst, nog tot uiterlijk 11 juni 2004 de tijd te nemen om te komen tot volledige overeenstemming over het tussenresultaat.

Gedurende deze periode zullen het inhoudelijke en het juridische traject min of meer parallel verlopen, zodat de definitieve gronduitgifte- en exploitatieovereenkomst ook in de loop van juni getekend kan worden ? in overeenstemming met de totnogtoe gehanteerde planning. Zo hoeft het project door deze ontwikkeling geen vertraging op te lopen.


---