Gemeente Zwolle

Eenduidig, tijdelijk beleid voor evenementen in 2004

Voor 2004 wordt bij het verlenen van een vergunning onderscheid gemaakt tussen kleinschalige, middelgrote, grootschalige, een zeer grootschalige evenementen. Voor de laatste categorie geldt een geluidsproductie van maximaal 85 dbA en voor grootschalige evenementen van maximaal 82 dbA.

Uit een inventarisatie blijkt dat voor 10 evenementen in de binnenstad per jaar vergunning kan worden verleend. Aan acht evenementen is voor dit jaar al een vergunning verleend. Dit zijn: carnaval, voorjaarskermis, koninginnenacht, koninginnedag, bevrijdingsdag, halve marathon en de zomerkermis. Voor twee aanvragen is nu nog ruimte.

Het college heeft eerder besloten tot het ontwikkelen van een nota integraal evenementenbeleid. De bouwstenen voor dit nieuwe evenementenbeleid voldoen nog niet aan de verwachtingen van het college. Naast visie op evenementen wenst het college dat eveneens de relatie met promotie en citymarketing verder wordt uitgewerkt. Inzet is om na het zomerreces het concept voor een nieuwe nota in het college vast te stellen. Daarom is voor 2004 een eenduidig, tijdelijk beleidskader vastgesteld.


---