Politie Gelderland-Midden

Overval sigarenzaak Arnhem in Opsporing Verzocht
Publicatiedatum: 30-04-2004

Maandag 3 mei a.s. besteedt het AVRO tv.-programma 'Opsporing Verzocht' op Nederland 1 aandacht aan een overval, die in Arnhem heeft plaatsgevonden op 29 november vorig jaar. De overval werd tegen sluitingstijd gepleegd op een tabakswinkel op de hoek Lange Wal / Gildemeestersplein bij het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem.

Drie overvallers, waarvan twee gewapend, bedreigden de winkelier, sloegen hem op zijn hoofd en knevelden hem, waarna zij er met de inhoud van de kassa en kluis vandoor gingen. Toevallige voorbijgangers zagen de winkelier via de half geopende deur gekneveld op de grond liggen, waarna de politie werd gewaarschuwd. Het ingestelde rechercheonderzoek en uitgebreide buurtonderzoek heeft tot nu toe niet tot aanhoudingen geleid. De recherche vraagt via het tv-programma speciale aandacht voor getuigen die zich kunnen herinneren iets gezien te hebben.

voor nadere informatie:
peter meijer
06-53187522

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - vrouw op straat beroofd

Publicatiedatum: 30-04-2004

Op de Jan Steenlaan in haar woonplaats is donderdagochtend een 26-jarige Edese van haar schoudertas beroofd door twee jongens op een scooter. Het slachtoffer raakte daarbij niet ernstig gewond. De vrouw liep even na elf uur vanuit het centrum naar huis. Op de Jan Steenlaan, ter hoogte van de school De Elskamp, voelde het slachtoffer een harde klap tegen haar arm, waarna haar schoudertas met kracht van haar schouder werd gerukt. Vervolgens zag de vrouw twee jongens op een scooter er met haar tas vandoor gaan. Volgens het slachtoffer zou het gaan om twee jongens op een blauwe scooter. Een van hen had donkerbruin tot zwart haar, een getinte huidskleur en een gezet postuur. Verder zou hij vrij lang zijn en droeg hij een donkere bodywarmer. De politie roept eventuele getuigen op te reageren. Men kan hiervoor terecht op het telefoonnummer 0900-8844 of in het politiebureau aan de Breelaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Bennekommer aangehouden na vechtpartij

Publicatiedatum: 30-04-2004

Op de Telefoonweg in Ede heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 26-jarige man uit Bennekom aangehouden op verdenking van ondermeer mishandeling en vechten op straat. Surveillerende agenten waren er omstreeks half vijf in de ochtend getuige van dat de Bennekommer enkele voorbijgangers op straat sloeg. De agenten hadden al eerder in de nacht met de Bennekommer van doen gehad bij een vechtpartijtje. Daarbij wilde echter niemand aangifte doen en was er door de agenten niet geconstateerd dat de Bennekommer daadwerkelijk gevochten had. Bij de tweede maal bleek dat echter wel het geval. Nadat de man bovendien vergeefs verzocht was weg te gaan werd hij alsnog aangehouden. De Bennekommer bleek zelf gewond te zijn geraakt als gevolg van eerdere schermutselingen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Daarna is hij voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in de West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 30-04-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag bij diverse controles in het district West-Veluwe Vallei 369 hardrijders geflitst. Het VHT controleerde in Hoenderlo, Ede en Barneveld. Hieronder een overzicht van de resultaten:

- Hoenderlo, controle op de Delenseweg tussen 07.45 en 13.30 uur. Van de 1230 passanten reden er 37 harder dan de voorgeschreven 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid: 118 km/u

- Ede, controle op de Rijksweg N224 tussen 07.30 en 13.30 uur. In totaal 18 van de ruim 7400 gecontroleerde bestuurders reden harder dan is toegestaan. Hoogst gemeten snelheid: 98 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden

- Ede, controle op dezelfde als voorgaande locatie maar dan tussen 14.30 en 20.45 uur. Daar werden 84 hardrijders geflitst onder 6850 passanten.

- Barneveld, controle op de Valkseweg (N801) tussen 14.45 en 20.45 uur. Hier werd het hoogste aantal overtreders bereikt: 230 stuks onder ruim 2500 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 127 km/u waar hooguit 80 is toegestaan.