Politie Groningen

Persberichten vrijdag 30 april 2004 (Koninginnedag)

provincie Groningen, 30-04-2004 -

Leens: man (40) komt om bij bedrijfsongeval
Een 40-jarige man uit Leens is donderdagavond op zijn bedrijfsterrein aan de Trekweg om het leven gekomen na een ongeval. De man was bezig met het oppompen van een achterband van een tractor. Dit gebeurde met behulp van een compressor, waarbij een slang aan het ventiel van de band werd bevestigd. De 40-jarige liep vervolgens weg. Na enige tijd kwam hij tot de ontdekking dat de compressor nog aanstond en verwijderde de man vermoedelijk de slang van het ventiel. Vervolgens explodeerde de band van de tractor. Het slachtoffer kwam ten gevolge van de klap te overlijden. Alle medische hulp mocht niet meer baten.

Groningen: Koninginnenacht rustig verlopen
De Koninginnenacht is donderdagnacht in de binnenstad zonder noemswaardige incidenten verlopen. In totaal heeft de politie gedurende de nacht dertien verdachten aangehouden voor onder meer wildplassen, openbare dronkenschap, belediging en mishandeling. Wel was het bijzonder druk en gezellig in de binnenstad.

Groningen: winkeldievegge aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag in het Noorderplantsoen een 33-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De politie kreeg een melding dat een vrouw zich in het plantsoen aan het omkleden was. De vrouw werd korte tijd later aangetroffen. Zij verklaarde zich inderdaad te hebben omgekleed. De agenten constateerden dat de 33-jarige nieuwe kleding om het lijf haf. Bij navraag bleek dat de verdachte vaker voor winkeldiefstal voorkwam. Al snel bekende zij op zowel woensdag als donderdag diverse kleding te hebben gestolen uit kledingwinkels in de binnenstad. De agenten troffen bij de vrouw een jurkje, een trui, panties, een broekpak, twee broeken, een blouse en een kettinkje aan. Ook had de verdachte een fiets bij zich. Ook de fiets had zij enkele dagen eerder weggenomen uit de stad. Alle kledingstukken worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De vrouw mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw met kinderen valt met fiets
Op het fietspad op de Korreweg is donderdagmiddag een 33-jarige vrouw uit Groningen met haar twee kinderen op een fiets ten val gekomen. Haar zoontje van 8 jaar, die voor op de fiets zat, kwam met zijn voetje in de voorvork terecht, waarna de vrouw met haar kinderen ten val kwam. De 8-jarige zat nog met zijn voetje bekneld en kon al snel uit zijn benarde positie worden bevrijd. De vrouw en haar kinderen werden op de plaats van het ongeval door het ambulancepersoneel behandeld. Het dochtertje van de vrouw had licht letsel aan de mond en enkele schaafwonden opgelopen. Beide kinderen kregen van de politie een troostbeer. Samen met hun moeder werden de kinderen door de politie thuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: antiekzaak overvallen
Twee onbekende mannen hebben donderdagmiddag een antiekzaak aan de Paterswoldseweg overvallen. De 77-jarige eigenaar van de antiekzaak werd direct door de twee overvallers belaagd en kreeg hij meerdere stompen tegen het hoofd. Hierop namen de daders een onbekend geldbedrag weg en werd het slachtoffer op de grond gegooid. Met de buiten verlieten de overvallers de winkel. Een zoektocht naar beide mannen bleef zonder resultaat. De politie stelt een nader onderzoek in. Het slachtoffer raakte licht gewond.

Groningen: Stadjer aangehouden na mishandeling
De politie heeft donderdagmiddag op de Munnekeholm een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had in het postkantoor aan de Munnekeholm ruzie gekregen met een 34-jarige plaatsgenoot. Hierbij gaf de verdachte de man een klap in zijn gezicht. Hij kon kort na het incident worden ingerekend. De man werd gehoord op het politiebureau en werd daarna in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: lastige man in computerwinkel aangehouden
In een computerwinkel aan het Spilsluizen heeft de politie donderdagavond een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De man gedroeg zich onsamenhangend en nam zonder enige reden een dreigende houding aan tegen klanten. Hierop werd de politie gewaarschuwd, die de man in de winkel aanspraken. Vervolgens ging de verdachte door het lint en schopte en sloeg hij om zich heen. De agenten konden de man met gepast geweld inrekenen. De verdachte is op het politiebureau overgedragen aan de psychiatrische hulpverlening.

Groningen: bromfietser gewond bij verkeersongeval
Een 17-jarige jongen uit Groningen is donderdagavond bij een verkeersongeval op de kruising Jacob van Hattumstraat met de James Baldwinstraat gewond geraakt. Aan de jongen, die op een bromfiets reed, werd geen voorrang verleend door een 53-jarige automobiliste uit Groningen. De jongen kwam ten val en raakte licht gewond aan zijn hoofd. Hij werd door het ambulancepersoneel op de plaats van het ongeval behandeld. Het slachtoffer was ook in overtreding door geen helm te dragen en door onterecht op het fietspad te rijden. De politie maakt van het ongeval een rapportage.

Regioberichten volgen later