---

Nieuwsberichten
---

Minister Kamp op bezoek in Irak

30-4-2004 9:45:00

De minister van Defensie, Henk Kamp, brengt momenteel een bezoek aan de Nederlandse militairen in Irak. Minister Kamp wil met zijn bezoek de troepen in de Zuid-Iraakse provincie As Samawah een hart onder de riem steken. Ook laat hij zich op de hoogte stellen van de huidige stand van zaken van deze stabilisatieoperatie. Kamp spreekt daarnaast lokale autoriteiten om zich een beeld te vormen van de samenwerking met de Nederlandse eenheden.

De eerste autoriteit was vrijdagochtend de Gouveneur van de provincie. Tijdens het gesprek uitte de minister zijn zorgen over de recente mortierbeschietingen waar de Nederlandse troepen mee te maken hebben. Hij vroeg de Gouveneur er alles aan te doen om dat tegen te gaan. De Gouveneur beloofde daarop zijn bijdrage te leveren en zei de beschietingen te betreuren omdat de aanwezigheid van de Nederlanders in het gebied zeer op prijs wordt gesteld.

In september 2003 bracht Kamp reeds een bezoek aan de troepen in Irak. Op een later tijdstip bezochten ook staatssecretaris van der Knaap en minister president Balkenende het Nederlandse kamp.



Ministerie van Defensie