Politie Zuid-Holland-Zuid

30/4 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

30-04-2004 - Persberichten district I

ZWAAIEN MET STUK HOUT
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is donderdagavond 29 april op het Scheffersplein aangehouden omdat hij daar met een stuk hout had staan zwaaien en diverse vernielingen gepleegd had. Hij is ingesloten op het politiebureau.

ALCOHOL
DORDRECHT Donderdagavond 29 april is een 32-jarige man uit Dordrecht op de Merwedestraat aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij blies bij controle op het politiebureau 300 ug/l en bleek al eerder met teveel drank op aangehouden te zijn. Hij kreeg een rijverbod van 2 uren opgelegd en is in afwachting van de afhandeling door justitie heengezonden.

BALDADIG
DORDRECHT Een 30-jarige Rotterdammer is donderdagavond 29 april aangehouden op de Spuiweg omdat hij zich bijzonder baldadig gedroeg tegenover agenten die de man een bekeuring wilden geven omdat hij urineerde over geparkeerde fietsen. Nadat hij op het bureau spijt betuigde voor zijn daad is hij met een tweetal bekeuringen heengezonden.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 16-jarige jongen is vrijdagmorgen 30 april op de Breitnerstraat aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. De jongen kreeg een bekeuring voor het zonder licht rijden op de stoep, toen de agenten zagen dat de fiets geen slot had. Navraag leerde dat de fiets tien jaar geleden als gestolen was opgegeven. Hierop werd de jongen aangehouden. Hij verklaarde de fiets van een kennis geleend te hebben.

VERNIELEN AUTOS
DORDRECHT Twee mannen van 19 en 20 jaar uit Dordrecht zijn vrijdagmorgen 30 april aangehouden omdat zij in de omgeving van de Steegoversloot/Voorstraat diverse autos beschadigd hadden. Deze vernielingen varieerden van afgetrapte zijspiegels tot omgeknakte ruitenwissers. De twee konden op aanwijzingen van alerte getuigen aangehouden worden. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.