Utrecht stad 10.40 uur

Utrecht 30-04-2004 - Koninginnenacht Utrecht redelijk rustig verlopen

Koninginnenacht Utrecht redelijk rustig verlopen

UTRECHT De Koninginnenacht is dit jaar redelijk rustig verlopen in de stad Utrecht.

Wat de politie opviel, was dat het op de vrijmarkt vrij rustig was. Het merendeel van de incidenten vond plaats buiten het gebied van de vrijmarkt. De politie heeft in totaal deze nacht vijftig mensen aangehouden, voor onder andere wildplassen, baldadigheid, vernieling, belediging en geweld. Door hier snel op in te springen, is voorkomen dat er situaties uit de hand liepen.

Bij twee horecagelegenheden op het Voor Clarenburg is het onrustig geweest, waarop de zaken op verzoek van de politie hun deuren hebben gesloten. Hierdoor liep ook deze situatie niet uit de hand.

Op de Oudegracht is een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden die bier vanuit zijn woning verkocht. Door particulieren mag tijdens de Koninginnenacht geen alcohol of bederfelijke etenswaren worden verkocht. De man verzette zich bij zijn aanhouding en beledigde de politiemensen die hem aanhielden. De man is uiteindelijk meegenomen naar het politiebureau, waar hij verhoord is.

Een 51-jarige man uit Houten weigerde zijn commerciële koopwaar te verwijderen op de Breedstraat, waar alleen particulieren hun waar mogen verkopen. De man is aangehouden en kreeg een boete op het politiebureau. Ook op de Varkenmarkt is een verkoper van commerciële koopwaar aangehouden, omdat hij hiervoor geen vergunning had en op last van de politie weigerde zijn waar te verwijderen. De 29-jarige Rotterdammer verzette zich tegen zijn aanhouding, en heeft de nacht vervolgens in een cel doorgebracht.

Op de Breedstraat is ook een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens mishandeling. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde daarbij politiemensen. De man is op het politiebureau gehoord.