Politie Zuid-Holland-Zuid

30/4 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

30-04-2004 - Persberichten district II

WONINGINBREKERS AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM - Met de aanhouding van een drietal mannen, twee uit Alblasserdam van respectievelijk 22 en 26 jaar en één 24-jarige man uit Dordrecht heeft de politie het onderzoek afgerond naar een woninginbraak op 29 maart jl. in Alblasserdam. Bij deze inbraak werden een GSM en een auto gestolen. Alledrie de verdachten bekenden deelgenomen te hebben aan de inbraak. De twee Alblasserdammers worden ook verdacht van betrokkenheid bij een zaak van openlijke geweldpleging in maart 2004 in Papendrecht. De 24-jarige Dordtenaar wordt ook verdacht van een bedrijfsinbraak in Dordrecht, in september 2003. De drie verdachten zijn in afwachting van de afhandeling door justitie in verzekering gesteld.

DURE RIT
PAPENDRECHT Donderdagmorgen 29 april is een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij een aantal verkeersovertredingen op zijn scooter begaan had en, nadat agenten hem aan de kant gezet hadden, er vandoor probeerde te gaan. De man trok de aandacht van surveillerende agenten omdat hij de maximumsnelheid ruimschoots overtreed en door rood licht reed. Toen hij hierop aangesproken werd, keerde de jongen zijn scooter en wilde er in de tegengestelde rijrichting vandoor gaan. Hierop werd hij aangehouden. Hij mocht het bureau verlaten met een aantal bekeuringen ter waarde van 205 en kan nog rekenen op een transactie van het OM.

AGENT GESLAGEN
PAPENDRECHT Twee mannen, een 35-jarige man uit Sliedrecht en een 27-jarige man uit Papendrecht, zijn in de nacht van donderdag 29 april op vrijdag 30 april aangehouden na een vechtpartij in de Leeuwerikstraat. Hierbij raakte 34-jarige agent gewond. De mannen bemoeiden zich met de aanhouding van een 20-jarige man uit Nispen, die werd aangehouden omdat hij vermoedelijk met teveel drank op achter het stuur zat. De beide mannen waren het hier niet mee eens en gingen de agenten die de aanhouding verrichtten, te lijf. Hierbij liep de 34-jarige agent vermoedelijk een hersenschudding op. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. De 20-jarige man blies bij controle op het politiebureau 330 ug/l. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van twee uren en kan een beschikking van justitie verwachten. Hij is heengezonden.

KLAPPEN
GORINCHEM Een 41-jarige man uit Gorinchem is aangehouden omdat hij donderdagavond een 20-jarige plaatsgenoot mishandeld had in de Zangstraat. De twee hadden ruzie gekregen, waarna de 41-jarige man geslagen had. De 20-jarige hield een bloedneus en een snee onder zijn oog aan de klappen over.

ALCOHOL
SLIEDRECHT Een 28-jarige man uit Rotterdam is vrijdagmorgen 30 april op de Thorbeckelaan aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Op het politiebureau blies hij 345 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uren en kan op een beschikking van justitie rekenen. VUREN Een 24-jarige man uit Aalst heeft een rij-ontzegging van 4 uren gekregen omdat hij op de Zeiving in Vuren met teveel drank op achter het stuur staande gehouden werd door agenten. Hij blies 465 ug/l. Ook hij kan op een beschikking van justitie rekenen.

CONTROLE BLAUWE ZONE
HARDINXVELD-GIESSENDAM Naar aanleiding van klachten over het parkeergedrag is donderdagmiddag 29 april een controle gehouden op het juist parkeren in de blauwe zone in de omgeving van het Klein Diepje. Tijdens de controle werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor respectievelijk negeren van een parkeerverbod en het niet zichtbaar aanwezig zijn van een parkeerschijf.

SNELHEIDSCONTROLE
LEERDAM Tijdens een snelheidscontrole op de Schaikseweg tussen op 29 april, tussen 15.30 uur en 17.30 uur, bleken 65 automobilisten zich niet te houden aan de geldende maximumsnelheid. Zij kunnen binnenkort een bekeuring thuis verwachten.