Lekstroom 11.50 uur

Utrecht 30-04-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Motoragent aangereden

NIEUWEGEIN Op donderdag 29 april rond 13.15 uur heeft een 22-jarige automobilist uit Utrecht op de kruising Zuidstedeweg - A.C. Verhoefweg een motoragent aangereden. De agent reed met sirene en zwaailicht richting collegas die te voet achter een verdachte aan zaten. De agent werd bij de verkeerslichten niet opgemerkt door de automobilist die hem vervolgens aanreed. De agent liep hierbij een gekneusd onderbeen op.

Winkeldiefjes aangehouden

NIEUWEGEIN Op donderdagmiddag rond 14.15 uur heeft de politie twee jongens aangehouden in een winkel aan de Veldwade. De 15-jarige jongen uit Nieuwegein en 14-jarige jongen uit Utrecht probeerden winkeldiefstal te plegen. De jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Beide krijgen een HALT-straf.

Bromfietser en scooterrijders aangehouden

IJSSELSTEIN De politie heeft donderdagmiddag om 15.00 uur op de Podiumweg een 16-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden. Zijn brommer had geen framenummer meer, was opgevoerd en niet verzekerd. De jongen is meegenomen naar het politiebureau en daar verhoord. Op de Podiumweg is ook een scootercontrole gehouden. Hierbij zijn 43 bekeuringen uitgeschreven, voor onder andere het opvoeren van de scooter, het ontbreken van verzekering of helm en geluidsoverschrijding.

Aanrijding Ing. T.S. Tuijnmanweg

VIANEN Donderdagavond heeft rond 18.30 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de Ing. T.S. Tuijnmanweg. Een 31-jarige Culemborger reed vanaf de A27 uit de richting van Houten naar de Ing. T.S. Tuijnmanweg. Daar reed hij de auto aan van een 33-jarige man uit Vianen aan die over de Hagenweg naar de oprit van de A27 richting Houten reed. De passagier van de aangereden auto is naar het Anthoniusziekenhuis gebracht. Beide autos moesten weggetakeld worden.

Scootercontrole

LOPIK Donderdagavond 29 april heeft de politie een scootercontrole gehouden op het Raadhuisplein. Er zijn zes bekeuringen uitgedeeld, drie voor het opvoeren van de scooter, twee voor het niet dragen van de helm en één voor het rijden zonder certificaat.

Rijden onder invloed

HOUTEN Vrijdagmorgen vroeg heeft de politie op de Utrechtsebaan een 39-jarige vrouw uit Houten aangehouden. De vrouw slingerde over de weg en moest blazen. Op het politiebureau blies zij 240 ugl waarvoor zij beboet is.

Rijverbod na rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Vrijdagmorgen vroeg heeft de politie een 29-jarige Utrechter aangehouden op de Lijsterbesstraat. De man had op de Zuidstedeweg door rood gereden en leek onder invloed te zijn. Op het politiebureau blies hij 395 ugl, waarop hij een rijverbod van drie uur kreeg.

Brand aan Koedijk
HOUTEN Op vrijdagmorgen rond 04.45 uur is de politie naar een pand aan de Koedijk gegaan, waar brand woedde in enkele containers. Mede door de snelle melding kon de brandweer voorkomen dat de brand oversloeg naar het pand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.