Rijn & venen, 11.00 uur

Utrecht 30-04-2004 - Nieuwsberichten Rijn & Venen

Bekeuring voor middelvinger

BREUKELEN In de nacht van donderdag op vrijdag liep er baldadige jeugd in de omgeving van de Helmbloem. De politie was aanwezig om toezicht te houden na de sluiting van een feest in een nabijgelegen sporthal.

Baldadigheden begonnen buiten toen de jeugd moeite bleek te hebben om naar huis te gaan. Er werden diverse vernielingen gepleegd.

Een 19-jarige jongen uit Breukelen werd aangehouden omdat hij een politie-agent beledigde. Hij stak zijn middelvinger op. Dit kost hem enkele tientallen euros.

Onder invloed

MIJDRECHT Een 20-jarige man uit Vinkeveen werd in de Koninginnenacht om omstreeks 02.30 uur aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

De man reed met hoge snelheid over de Croonstadtlaan. Hij werd staande gehouden en onderworpen aan de blaastest. Hij blies 245 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Heler aangehouden

MAARSSEN Een 19-jarige man uit Maarssen werd op Koninginnenacht ingesloten omdat hij werd verdacht van heling.

De man reed op de Vogelweg in een auto die sinds een week als vermist was opgegeven. De man vertelde dat hij de auto had gekocht bij een sloopbedrijf. Aangezien hij niet kon aantonen te goeder trouwe te zijn geweest, werd de man een nacht gehouden zodat aanvullend onderzoek gedaan kon worden.

Wild plassen en belemmering politiewerk

MIJDRECHT - Toen agenten omstreeks 22.45 uur aan de Hoofdweg een man aanspraken die aan het wild plassen was, werden zij belemmerd door een groep jeugd. De agenten vroegen collegas ter assistentie en toen deze ter plaatse kwamen, vluchtte de groep weg.

De twee grootste overlastveroorzakers (inclusief de wildplasser) konden na een korte achtervolging in de omgeving worden aangehouden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Man bij tunnel macht over stuur verloren

MAARSSEN - Een 39-jarige man uit Maarssen werd donderdagavond omstreeks 22.30 uur aangetroffen op de Vogelweg.

De man was vermoedelijk met hoge snelheid over het tunneltje komen rijden uit de richting van de Verbindingsweg en is toen de macht over het stuur verloren.

Vervolgens raakte hij met de linkervoorzijde van zijn auto de verhoging bij de tunnel en de lantaarnpaal. Zij voorwiel brak hierbij af.

Agenten roken alcohol in de adem van de man. Hij blies 750 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed tegen geparkeerde auto

HARMELEN - Een 20-jarige man uit Harmelen werd donderdagavond aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tegen een geparkeerde auto te zijn aangereden.

Een getuige had de aanrijding aan de Uitweg omstreeks 21.15 uur gezien en belde de politie.

Agenten reden naar het huis van de man die de aanrijding zou hebben veroorzaakt. De man was thuis, maar wenste niet mee te werken, waardoor hij geboeid naar het politiebureau moest worden afgevoerd. Daar blies hij 505 ug/l.

Zijn auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

Dubbel bekeurd op brommer

WOERDEN - Een 16-jarige jongen uit Woerden werd donderdagavond omstreeks 19.20 uur betrapt op de Westdam toen hij zonder helm reed.

De jongen werd meegenomen naar het bureau, waar bleek dat hij ook geen certificaat had. Twee processen-verbaal rijker kon de jongen weer huiswaarts keren.

Snelheidscontrole

MAARSSEN Op de Vogelweg werd donderdagmiddag tussen 16.00 en 17.15 uur een snelheidscontrole gehouden.

Er werden 22 automobilisten bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was 96 km/u waar 70 km/u maximaal is toegestaan.