KNWV

29/4/2004



--> WK Star en Semaine Olympique in Hyeres

Booth en Dercksen winnen de SOF ondanks aflasting van de wedstrijden door een stormachtige Mistralwind.
Neeleman en Van Niekerk winnen de derde wedstrijd op het WK Star, maar worden gediskwalificeerd voor een te vroege start. Na het ingediende protest van Neeleman wordt het team alsnog winnaar van race 3 en leidt nu het WK.

Hyeres
Een dikke windkracht 8 stond er in de baai van Hyeres. Om 14.00 vanmiddag werd besloten door de Franse wedstrijdleiding om alle wedstrijden voor vandaag af te lasten. Daarom kon de eindoverwinning in de Tornadoklasse het team van Mitch Booth en Herbert Dercksen niet meer ontgaan. Zelfs met de 2 nog te varen wedstrijden van morgen kon het Nederlandse team niet meer achterhaald worden.

Gaeta
Het zit Mark Neeleman en Peter Van Niekerk niet mee op het WK. De nieuwe Folli Star gaat als de rook en nadat gisteren een zekere Top 3 plaats werd gemist door het aflasten van de wedstrijd, werd vandaag weer goed gevaren door Mark en Peter. Eerste over de lijn, maar onthutsing aan de kant nadat bekend werd dat het team OCS (te vroeg gestart) was. Vanavond wordt het protest behandeld wat de Nederlanders direct indienden tegen het wedstrijdcomité. Mark en Peter waren scherp op de start maar niet te vroeg. Zij besloten protest in te dienen. De verantwoordelijke baancommissaris van het contrastartschip verklaarde dat hij niet zeker was of Neeleman te vroeg was. Daarop besloot de jury om alsnog Neeleman en Van Niekerk als winnaar te verklaren. Het team staat nu eerste in het overall klassement. Roy Heiner en Alex Breuseker staan 7de met de serie van 20, 11 en 13. Loof (SWE) staat 2, Grael(BRA) 3, Bromby(BER) 4 en Percy(GBR) 5.
Voor de totale uitslagen:
Klik op onderstaande link.

www.starworld2004.com/index.php?cPath=1_79_81&osCsid=3f60225db3d817426 ab1bc0d52f801a6 hans.bouscholte@watersportverbond.nl hyeres.ffvoile.net/

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl