Politie Gelderland-Midden

de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee aanhoudingen verricht in verband met mishandelingen. Op de Pauwstraat werd even voor twee uur 's nachts een 23-jarige man uit Doesburg aangehouden nadat hij in een uitgaansgelegenheid een 20-jarige Bemmelnaar een kopstoot zou hebben gegeven. Op de Munterstraat werd in de vroege ochtend van vrijdag een 21-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij een 39-jarige plaatsgenoot op straat zou hebben geslagen. Verder trad de politie snel op bij enkele dreigende vechtpartijtjes her en der in de binnenstad, die daardoor tijdig in de kiem konden worden gesmoord. Ook werden incidenteel enkele bekeuringen uitgedeeld voor ondermeer wildplassen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Rijnwaarden - zoon verdacht van huiselijk geweld tegen ouder
Publicatiedatum: 30-04-2004

De politie heeft donderdagmiddag een 20-jarige man uit de gemeente Rijnwaarden aangehouden op verdenking van ondermeer het bedreigen met geweld van zijn ouders. De ouders van de man vluchtten na het voorval de woning uit en waarschuwden de politie. Die wist de man even later op straat aan te houden. De man zou zijn beide ouders na een conflict over een huiselijke aangelegenheid met een mes hebben bedreigd. Ook zou hij zijn vader hebben geslagen. Bij zijn aanhouding had de man geen mes op zak. Wel werden in zijn woning later enkele messen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. De ouders van de man hebben aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam - Didammer aangehouden na vernieling

Publicatiedatum: 30-04-2004

De politie heeft donderdagavond in Didam een 55-jarige inwoner uit die plaats aangehouden op verdenking van vernieling. De man wordt ervan verdacht vernielingen te hebben aangericht bij zijn 29-jarige schoonzoon. Aanleiding hiertoe zou een uit de hand gelopen ruzie zijn geweest bij de echtscheiding tussen zijn schoonzoon en zijn dochter. Nadat de schoonzoon de 55-jarige Didammer de deur had gewezen zou deze uit boosheid vernielingen hebben aangericht aan de auto en een tuinhek. Gewaarschuwde agenten hielden de Didammer even later aan. De man is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - Halt na diefstal verkeersborden

Publicatiedatum: 30-04-2004

Drie jongeren uit Zevenaar, twee van 15 en een van 16 jaar, hangt wellicht een alternatieve staf via bureau Halt boven het hoofd. Het trio werd in de nacht van donderdag op vrijdag door surveillerende agenten op het Noordeinde in hun woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal van enkele verkeersborden. De jongens zouden de borden bij het zien van de agenten hebben weggegooid. De agenten zagen dit echter en hield de jongens aan. Later bekenden ze de borden vanaf de Grietsestraat te hebben weggenomen. De jeugdige Zevenaarders zijn na verhoor vrijgelaten en doorverwezen naar bureau Halt. De borden zijn aan de gemeente teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - man bekent diefstallen bij werkgever
Publicatiedatum: 30-04-2004

De politie heeft afgelopen week een 28-jarige man uit Driel aangehouden op verdenking van zijn werkgever, een Zevenaars bedrijf. Het bedrijf had eerder aangifte gedaan van diefstal van goederen. Een intern onderzoek leidde naar de Drielenaar, die verdacht werd de diefstallen te hebben gepleegd. In overleg met Justitie werd de man afgelopen week aangehouden. De verdachte bekende later tegenover de politie de goederen tijdens zijn werk te hebben gepleegd en vervolgens te hebben doorverkocht. De Drielenaar is inmiddels weer op vrije voeten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - Westervoorter verdacht van doorrijden na ongeval
Publicatiedatum: 30-04-2004

Een 19-jarige Westervoortse automobilist is donderdagavond op de Ringbaan-Zuid in Zevenaar aangehouden op verdenking van het doorrijden na een ongeval, waarbij hij eerder was betrokken. Even voor tien uur zou de Westervoorter met zijn auto op de Ringbaan-Noord, nabij de kruising met de Arnhemseweg op een andere auto zijn gebotst en vervolgens zijn doorgereden zonder zich bekend te maken. Getuigen noteerden het kenteken van de Westervoorter en waarschuwden de politie. Die zag de Westervoorter even later over de Pannerdenseweg rijden en lieten hem vervolgens op de Ringbaan Zuid stoppen. Aangezien er zich twee inzittenden in de auto bevonden werden ze allebei aangehouden. De Westervoorter bekende later te zijn doorgereden na de aanrijding, zijn passagier bleek niets met het voorval van doen te hebben in is vervolgens direct vrijgelaten. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Bij de aanrijding was verder niemand gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst/Zevenaar - snelheidscontroles in Rivierenland
Publicatiedatum: 30-04-2004

Bij snelheidscontroles in het politiedistrict Rivierenland zijn donderdag door het verkeershandhavingsteam 106 hardrijders bekeurd. Het VHT controleerde in Valburg, Homoet, Zetten, Babberich en Lathum. Hieronder een overzicht:

- Valburg, controle tussen 17.00 en 21.15 op de Weteringsewal. Onder ruim 400 passanten reden er 33 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid 114 km/u waar 80 is toegestaan.

- Homoet, Homoetsestraat, controle tussen 17.45 en 21.15 uur. In totaal 36 van de 324 bestuurder reed harder dan is toegestaan. Hoogst gemeten snelheid 108 km/u terwijl daar 50 is toegestaan.
- Zetten, controle tussen 15.45 en 16.45 uur op de Steenbeekstraat. In totaal 96 bromfietsers werden gecontroleerd, waarvan er 3 harder reden dan 40 km/u (binnen de bebouwde kom). Daarbij werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 65 km/u.

- Babberich, Beekseweg, controle tussen 07.20 en 10.30 uur. Onder 1030 passanten reden er 13 te hard, waarbij een hoogst gemeten snelheid van 121 km/u, waar maximaal 80 is toegestaan.

- Lathum, Rivierweg, controle tussen 09.30 en 12.30 uur. Ruim 1700 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd, 21 daarvan reden harder dan de voorgeschreven 80 km/u.