1e persbericht van vrijdag 30 april 2004

Eindhoven 30-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van vernieling aangehouden

De politie kreeg vrijdagochtend een melding van vernieling van autos binnen op de Fazantlaan en stelde meteen een onderzoek in de omgeving in. Op de Rubensstraat konden rond 6.00 uur twee Eindhovenaren van 23 en 26 jaar aangehouden worden. De verdachten zouden in totaal aan twaalf autos in de Fazantlaan en in de Nachtegaallaan vernielingen hebben aangebracht. Spiegels van de autos werden vernield en in diverse autos zaten deuken. Toen een getuige de daders aansprak werd hij door hen bedreigd. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan. De politie verzoekt gedupeerden om aangifte te doen.

Eindhoven: Jongens verdacht van mishandeling en bedreiging

Op de Van Vollenhovenstraat zijn donderdag rond 21.30 uur twee jongens van 14 uit Eindhoven aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 15-jarige jongen uit Eindhoven en zijn 14-jarige broertje eerder die avond op de Leendert Donkerstraat. De jongen zat samen met zijn broertje in een park toen ze plotseling lastig gevallen werden en zonder reden geslagen en geschopt. De 14-jarige jongen liep verwondingen aan zijn lip en armen op. Ook is één van zijn tanden los gaan staan. De jongen heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Ook werden diverse bedreigingen geuit. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na steekpartij

Na een melding van een steekpartij op de Kerkstraat, waarbij een 28-jarige inwoner van Best gewond raakte, stelde de politie vrijdagochtend meteen een onderzoek in. Op de Kloosterdreef kon rond 4.15 uur een 28-jarige verdachte uit Eindhoven aangehouden worden. Hij is ingesloten op het politiebureau. Het slachtoffer liep een steekwond op in zijn rug en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het gebeurde.

Eindhoven: Aangehouden voor mishandeling

In een horecagelegenheid aan de Vestdijk is vrijdag rond 00.15 uur een 20-jarige inwoner van Alkmaar aangehouden. De verdachte werd door de eigenaar van de horecagelegenheid aangesproken op zijn gedrag toen deze zag dat hij een ober duwde. Hierop werd een duim in een oog van de eigenaar geduwd en werd hij vervolgens in zijn neus gebeten. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Handtas gestolen tijdens aanhouding zakkenroller

Op het Stratumseind werd donderdagavond rond 23.30 uur de portemonnee van een 19-jarige Veldhovenaar gerold. Zijn 17-jarige Eindhovense vriendin zag de zakkenroller weglopen en sprong in zijn nek, waarop ze beiden op de grond vielen. De politie heeft de 33-jarige verdachte Eindhovenaar vervolgens aangehouden. Hij is op het politiebureau gehoord en naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De portemonnee werd bij hem aangetroffen en teruggegeven aan de Veldhovenaar. Op het moment dat het meisje achter de verdachte aan ging is echter haar handtas gestolen met daarin een gsm en ongeveer 25 euro.

Eindhoven: Beroofd van snorfiets

Op de Weissmanstraat is donderdagavond rond 22.30 uur een 20-jarige Eindhovenaar klemgereden met zijn snorfiets door twee mannen op een scooter. De duopassagier bedreigde hem met een op een vuurwapen lijkend voorwerp en eiste zijn snorfiets. De Eindhovenaar heeft hierop de snorfiets afgegeven waarop het duo is weggereden richting Gerretsonlaan. Het gaat om twee mannen van ongeveer 1.80 meter lang, met een blanke huidskleur en ongeveer 20 jaar. Beiden droegen een donkere zonnebril en donkere kleding. De gestolen snorfiets betreft een grijze Yamaha Neos met het kenteken JMF-257.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Raiffeisenstraat is vrijdag rond 4.25 uur een 24-jarige automobilist uit Nuenen aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 1,60 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte onder hevig verzet aangehouden

Op de Havenweg is vrijdag rond 4.00 uur een 18-jarige Helmonder aangehouden. De verdachte zou ruzie hebben gehad in een horecagelegenheid aan de Havenweg. Hij werd door de bedrijfsleider en de portier buiten gezet. Hierop schopte en sloeg hij de bedrijfsleider. Toen de politie de man aanhield verzette hij zich hevig en schopte een agent. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Beek en Donk: Ramkraak

Bij een winkel aan het Piet van Thielplein heeft vrijdagochtend rond 4.30 uur een ramkraak plaatsgevonden. De toegangsdeur werd helemaal vernield. Uit de winkel werd geld meegenomen. Getuigen zagen een grijze auto wegrijden richting Kapelstraat.

Best: Aanhouding na mishandeling conducteur

Op het NS-station is vrijdag net na middernacht een 18-jarige inwoner van Almere aangehouden. De verdachte zou samen met een andere man in de trein zijn gecontroleerd door de conducteur. Eén van hen had geen vervoersbewijs en weigerde een kaartje bij de conducteur te kopen. De mannen begonnen de conducteur meteen uit te schelden, waarop deze besloot de mannen in Best uit de trein te zetten. Op het station werd de conducteur vervolgens diverse keren geslagen door de beide mannen. Opeens renden ze weg. De 18-jarige verdachte werd echter door passagiers in de kraag gepakt en overgedragen aan de politie. De tweede man zag kans om te ontkomen. De verdachte is de cel ingegaan. De spoorwegpolitie zal de zaak verder onderzoeken.

Budel: Verdachten van diefstal auto aangehouden

Na een onderzoek heeft de politie donderdagavond rond 18.30 uur op de Vinne een 17-jarige jongen uit Budel aangehouden. Hij wordt samen met een 19-jarige inwoner van Weert, die rond 20.40 uur die avond werd aangehouden op de Maria Wijngaard in Weert, verdacht van het wegnemen van een auto vanaf de Vinne in Budel afgelopen maandag. De Weertenaar werd donderdagavond aangetroffen in de gestolen auto. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Nuenen: Schuimpjes gestolen

In een winkel aan de Parkhof is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit het pand werd een doos met bananenschuimpjes gestolen.

Veldhoven: Verdachte van bedreiging aangehouden

Op de Reuzenberg is vrijdag rond 6.40 uur een 48-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man had onenigheid met de bewoners (50 jaar en 22 jaar) van een pand aan de Reuzenberg en zou hen bedreigd hebben. Ook zou hij van de vriendin van één van de bewoners de scooter hebben vernield. Toen hij werd verzocht om de woning te verlaten weigerde de man dit. Hierop is de politie gewaarschuwd, waarop de man uit de woning is gekomen. De verdachte weigerde mee te werken aan de aanhouding. De politie heeft pepperspray gebruikt om de man aan te kunnen houden. Tijdens de fouillering werd bij de man een op een vuurwapen lijkend voorwerp aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.