Politie Drenthe

30-04-04 Vrijdag

Assen 30-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie Drenthe wenst u een gezellige en vooral veilige koninginnedag toe!

Politie ontmantelt hennepkwekerij
HOOGEVEEN - De politie heeft donderdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld aan de Reiger. Ongeveer 90 nagenoeg volgroeide planten en diverse apparatuur werden in beslaggenomen en vernietigd.

Dagvaarding voor verlaten plaats ongeval in beschonken toestand ASSEN - Een 26-jarige man uit Assen kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag een dagvaarding uitgereikt wegens het verlaten van de plaats ongeval en het rijden onder invloed. De politie kreeg rond 00.00 uur een melding binnen van een personenauto die aan de Stelling op een muurtje was gereden. De bestuurder was nergens te bekennen. Agenten gingen vervolgens een kijkje nemen bij het huisadres van de eigenaar van de auto. De man die open deed ontkende de eigenaar te zijn en kon zich niet legitimeren. Even later bleek het wel te gaan om de verdachte. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bekende onder invloed van alcohol te hebben gereden en tegen de muur te zijn gereden. Zijn voertuig is afgesleept.

Geen bromfietscertificaat levert proces-verbaal op SCHOONEBEEK - Een 16-jarige bestuurder van een scooter uit Schoonebeek kreeg donderdagmiddag een proces-verbaal uitgereikt wegens het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. De politie kreeg s middags rond 14.00 uur een melding van een aanrijding met letsel aan het Middendorp. De 16-jarige bestuurder lag op het grasveld, zijn bijrijder (een 15-jarige jongeman uit Schoonebeek) lag reeds in de ambulance. Uit verklaringen en sporenonderzoek is gebleken dat beide jongens op een scooter reden en in de bocht de macht over het stuur verloren vanwege te hoge snelheid. De jongemannen hadden de scooter geleend van een vriendin.

Politie vordert rijbewijs in
PESSE - De politie heeft donderdagmiddag rond 14.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige bestuurder van een personenauto uit Driebergen-Rijsenburg. De man reed met 136 km/uur met auto en aanhanger op de A28, terwijl de maximum toegestane snelheid voor deze combinatie 80 km/uur is. Na correctie bleef er 131 km over. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bumperklever bekeurd door agent
PESSE - Een 40-jarige bestuurder van een personenauto uit Hierden werd donderdagmiddag rond 16.00 uur bekeurd op de A28 wegens bumper kleven. Een agent zag dat de man met hoge snelheden op de linker weghelft reed. Ondanks de hoge snelheden, hield de verdachte weinig afstand ten opzichte van zijn voorgangers. Diverse waarschuwingen hadden geen invloed op het rijgedrag van de bestuurder. Nadat de man ook nog eens een automobilist rechts inhaalde, kreeg hij een stopteken.

Bestuur van scooter krijgt proces-verbaal
HOOGEVEEN - Een 18-jarige bestuurder van een scooter uit Hoogeveen is donderdagavond rond 21.45 uur bekeurd wegens het rijden zonder helm, met verkeerde platen en zonder bromfietscertificaat. De verdachte reed op de Mr. Cramerweg en kreeg een stopteken van agenten.

Vader brengt bromfietsdief naar bureau
EELDE - De politie heeft donderdagavond een 17-jarige verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor wegens diefstal van een bromfiets. De jongeman werd door zijn vader omstreeks 22.15 uur naar het bureau gebracht. De bromfiets was donderdagmiddag gestolen op het terrein van een school. De politie onderzoekt de zaak.

Onderzoek in omgeving na inbraak supermarkt
EMMEN - De politie heeft donderdagavond na de diefstal/inbraak in een supermarkt aan de Veldlaan direct een onderzoek ingesteld. Er was echter geen spoor meer van de verdachten. Volgens een getuige kwamen twee jongens de supermarkt uitlopen met een kratje bier. Door een raam te vernielen, wist men binnen te komen. Namens de supermarkt wordt aangifte gedaan. De politie van Emmen heeft de zaak in onderzoek.

Politie pakt jongeren aan wegens overlast
ASSEN -De politie kreeg donderdagmiddag rond 16.00 uur een melding van overlast van jeugd aan de Zuidersingel. Twee broers uit Assen (één van hen is 19 jaar) hadden de jongeren bij de Gouverneurstuin staande gehouden. Zij waren van mening dat het gedrag van de aanwezige jeugd de spuigaten uitliep. De jongeren gooiden met bierflesjes, dronken bier, klommen in bomen, bekladden goederen en plasten tegen een muurtje. Agenten hebben de tien jongeren uit Assen (gemiddelde leeftijd 15 jaar) een bekeuring gegeven wegens het drinken van alcohol in het park. Een 15-jarige Assenaar werd aangehouden omdat hij een bankje en een prullenbak had beklad met verf. De jongeman werd op het politiebureau verhoord. Hij werd doorverwezen naar bureau Halt.

Politie houdt verkeerscontrole
Assen - Agenten hielden donderdagavond tussen 18.30 uur en 22.00 uur op de M.L. Kingweg een verkeerscontrole. Uiteindelijk zijn zes bestuurder bekeurd:


- voor het niet handsfree bellen (3x);


- inhalen over een doorgetrokken streep (1x);


- stilstaan op een fietsstrook (1x);


- parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder invalidenkaart (1x).

Daarnaast zijn enkele hangplekken voor jongeren bezocht. Daar zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

Jeugdige hangers bekeurd
EELDE/YDE - Donderdagavond rond 21.45 uur zijn 8 jongeren (gemiddelde leeftijd 15 jaar) uit Eelde en Paterswolde bekeurd wegens het zich bevinden op verboden grond op een schoolplein aan de Jan Steenweg. De politie controleert regelmatig bij deze hangplek voor jongeren. Ook in Yde aan de Schoolstraat controleerde de politie. Daar werden vijf jongeren (gemiddelde leeftijd 15 jaar) bekeurd wegens dezelfde overtreding.

Diefstal bedrijventerrein
HOLLANDSCHEVELD - Een 24-jarige man uit Hollandscheveld deed vrijdagmorgen aangifte van diefstal van zijn bestelauto, een trilplaat en vier bonsaibomen. De diefstal had plaatsgevonden vanaf een bedrijventerrein aan het Rechtuit. De blauwe bestelauto is van het merk VW, type transporter met opschrift in grijze en groene letters. Het schadebedrag wordt geschat op 7550,-.

Diefstal uit wegrestaurant
MEPPEL - In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een wegrestaurant aan de Blankenstein. Uit het bedrijf is een nog onbekend geldbedrag weggenomen. Namens het bedrijf heeft een 42-jarige man uit Meppel aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek. Hoe de daders zijn binnengekomen is nog onbekend.

Op vrijdag 30 april 2004 verschijnen de persberichten één keer.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of
06-52528533.info@politie-drenthe.nl