Ingezonden persbericht


Persbericht

Slogo: shirts met een statement

Amsterdam, 30 april 2004 - Het hele leven wordt tegenwoordig gekeurd en gelabeld door de overheid: bijsluiters, productinformatie en sinds een paar jaar de dominant aanwezige waarschuwingslabels op sigaretten. Met heftige teksten als probeert de overheid roken te ontmoedigen. Vanaf vandaag kan de kritische consument bij Slogo terecht voor t-shirts die deze ontwikkeling op de hak nemen en oproepen tot discussie.

De initiatiefnemers van de nieuwe website Slogo bedachten een reeks prikkelende statements en lieten deze op t-shirts, petjes en gebruiksartikelen drukken. Via de site www.slogo.nl zijn de producten door iedereen te bestellen.

Humoristische variaties op de waarschuwingen waar rokende Nederlanders dagelijks mee geconfronteerd worden sieren de eerste reeks producten. Teksten als: 'Ik ben dodelijk', 'Ik ben zeer verslavend, begin er niet aan' en 'Ik kan van invloed zijn op jouw zwangerschap' steken de draak met de toenemende overheidsbemoeienis en krijgen een geheel andere lading. Het worden stoere statements, die met een knipoog en humor aangeven dat de eigenaar zelf wel bepaalt wat goed voor hem is en wat niet. Series met andere thema's en in meerdere talen staan op stapel.

Slogo heeft een aantal dj's bereid gevonden de teksten in Amsterdam op Koninginnedag uit te proberen voor een groot publiek. Onder meer Mr. Rosso, die bij Finch op de Noordermarkt draait, en Maestro, die op de Nieuwmarkt te zien zal zijn, vertonen op deze feestelijke dag hun kunsten in Slogo-shirts.

Over Slogo
Slogo is een initiatief van internetondernemer Jan Karel Kleijn (bekend van onder meer Food and Friends) en industrieel ontwerper Nicolai Carels (die onder andere de fluitketel Le Lapin en het DE servies ontwierp). Samen staan zij garant voor frisse ideeën en nieuwe producten, zelfstandig ontwikkeld of in opdracht.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Slogo. Dit persbericht is ook op internet te lezen, of als Word-document te downloaden. Een voor print en internet geschikte foto is hier op te halen.

Contact
Jan Karel Kleijn: 06-54760146
Nicolai Carels: 06-53215489
e-mail: info@slogo.nl