Business Objects rapporteert resultaten eerste kwartaal

Omzetgroei van 83% door acquisitie Crystal Decisions

Bilthoven, 30 april 2004 - Business Objects (Nasdaq:BOBJ), leverancier van business intelligence (BI) oplossingen; heeft goede resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van 2004. Dit is tevens het eerste kwartaal waarin de volledige resultaten zijn meegenomen van het voormalige Crystal Decisions, overgenomen in december 2003.

De omzet in het eerste kwartaal kwam uit op $217,2 miljoen, 83 procent hoger dan een jaar eerder. De inkomsten uit licenties lagen met $114,5 miljoen zelfs 104 procent hoger dan een jaar eerder. De operationele winst, op basis van US GAAP kwam uit op $9.3 miljoen. Exclusief eenmalige kosten en aanpassingen als gevolg van de acquisitie van Crystal Decisions zou de proforma winst zijn uitgekomen op $19,2 miljoen.

"Ik ben tevreden met de resultaten van het eerste kwartaal, zeker wanneer je in aanmerking neemt wat het betekent om twee grote en succesvolle BI-bedrijven te integreren", zei Bernard Liautaud, chairman and chief executive officer. "Onze medewerkers hebben geweldig werk verricht om deze twee bedrijven samen te voegen. De groei die we nu laten zien is zowel het resultaat van de voortgaande integratie van Crystal als ook het gevolg van de positieve reactie vanuit de markt op onze gecombineerde product portfolio."


------

Het volledige persbericht vindt u op:
http://www.businessobjects.com/news/press/press2004/20040429_q1_04_results.asp

Over Business Objects
Business Objects (Nasdaq: BOBJ) is wereldwijd marktleider op het gebied van Business Intelligence-oplossingen. Hiermee krijgen organisaties beter inzicht in hun bedrijfsprestaties. In december 2003 heeft Business Objects het bedrijf Crystal Decisions overgenomen, de belangrijkste leverancier op het gebied van rapportagetools. Business Objects heeft meer dan 24.000 klanten in meer dan 80 landen. www.businessobjects.nl



Ingezonden persbericht