Vlaamse overheid

Op voorstel van Vlaams minister Patricia CEYSENS heeft de Vlaamse regering beslist om dit jaar nog 4 miljoen euro extra uit te geven om Vlaamse bedrijven internationaal te laten doorbreken. Het geld dient om de Vlaamse creatieve economie, zoals mode, gastronomie en literatuur, op de wereldkaart te zetten. "Meer export betekent immers meer jobs in Vlaanderen." aldus de minister.

Cash voor Creativiteit

"We maken ook voor de eerste keer geld vrij voor de export van onze Vlaamse creatieve economie. Dit past perfect in ons project Flanders DC - District of Creativity. We hebben de ambitie om van Vlaanderen het wereldcentrum van de creativiteit te maken en daar hoort niet enkel gepraat maar ook geld bij. Creativiteit is immers dé motor van onze economie. Hoe meer mensen aan de slag zijn in de creatieve economie, hoe meer mensen aan de slag zijn in de groeisector bij uitstek."

"Met dit geld zetten we de top van onze kleine, creatieve en high-tech bedrijven op de exportkaart. Denk maar aan Vlaamse uitgevers, Flanders' Fashion of onze technologie voor de auto-industrie. Dit soort bedrijven kan nu high level decision makers uit het buitenland naar Vlaanderen uitnodigen, op prospectie gaan op verre markten of Engelstalige websites bouwen om hun product beter te promoten," aldus Patricia Ceysens. "We trekken ook het bedrag voor deelname aan beurzen buiten Europa op tot 10.000 euro."

E-Gov

"Bovendien voeren we hier ook de principes van E-Gov in. Binnenkort kunnen alle aanvragen op het internet worden ingediend en krijgt de klant veel sneller antwoord."

persinfo : Lorin Parys, woordvoerder van minister Ceysens - tel. 02 553 12 00
e-mail: persdienst.ceysens@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---