Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 30 april

Alkmaar 30-04-2004 - 16.00 uur

Winkeldief op heterdaad betrapt
Heiloo, 29 april 2004
Omstreeks 16.00 uur betrapte een medewerkster van een winkel aan de Kennemerstraatweg een man, terwijl hij gebukt achter de toonbank onder de kassa zat. Even daarvoor hoorde zij het geluid van de kassa. Omdat zij de zaak niet vertrouwde, sprak zij de man hierop aan, die echter in alle toonaarden ontkende iets gedaan te hebben. Toch maar de politie gebeld. Bij de man, afkomstig uit Beverwijk en 36 jaar oud, werd een negental briefjes van 50 euro in een van zijn zakken aangetroffen. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Man in elkaar geslagen
Alkmaar, 29 april 2004
Op de Robijnstraat is gisteravond omstreeks 23.00 uur een 40-jarige man, afkomstig uit Amsterdam, in elkaar geslagen door een drietal andere mannen. Een van hen kond worden aangehouden. Het gaat om een 32-jarige Alkmaarder. Naar de andere twee wordt nog gezocht. Het slachtoffer is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Hij klaagde over pijn in zijn linkeronderarm. Ook zijn auto kwam niet zonder schade uit de strijd: hiervan moest een van de ramen het ontgelden. De ruzie lag in de relationele sfeer. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Met drank op de sloot in
Egmond aan den Hoef, 30 april 2004
Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 05.00 uur op de Herenweg een personenauto half in de sloot en half op de wal liggen. Er achter troffen zij een man aan, die verklaarde de bestuurder te zijn. De man bleek gedronken te hebben. De 31-jarige man, afkomstig uit Lutjewinkel blies 905 ug/l. Dit ruim 4x het toegestane van 220 ug/l. Boven de 570 ug/l wordt altijd het rijbewijs ingevorderd, zo ook in dit geval. Er wordt bovendien nog een technisch onderzoek naar de staat van zijn auto ingesteld.