Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 30 april

Hoorn 30-04-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontrole
Wervershoof, 29 april 2004
Op verschillende locaties werd in de gemeente Wervershoof met een onopvallende video-auto een verkeerscontrole gehouden. Dit vond plaats tussen 16.00 en 23.00 uur. Daarbij werden de volgende overtredingen geconstateerd. Twee automobilisten reden door het rode (verkeers)licht, twee keer werd er bekeurd omdat de gordel niet werd gedragen en een keer werd een bon uitgedeeld omdat de doorgetrokken streep werd overschreden. Ook werden twee automobilisten betrapt op te snel rijden. Daar waar 80 km/u was toegestaan reden zij 112 en 121 km per uur. Elke overtreder kreeg zijn of haar bekeuring direct mee naar huis.

Met drank op tegen boom
Hoogkarspel, 30 april 2004
Omstreeks middernacht reed er op de Streekweg een automobilist met zijn auto tegen een boom. Naast de 22-jarige bestuurder uit Enkhuizen zat een passagier, eveneens afkomstig uit Enkhuizen en 27 jaar oud. De laatste is met klachten aan zijn borst overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder werd verdacht van het gebruik van alcoholhoudende drank en mogelijk andere verdovende middelen. Op het politiebureau werd bij hem een bloedproef afgenomen. Hij verklaarde over het ongeval dat hij na geremd te hebben in een slip terecht kwam. Zijn voertuig is total loss. De man gedroeg zich bij het overbrengen naar het politiebureau agressief. Hij beledigde daarbij een politieagent. Naast het proces-verbaal dat hem vanwege het drankgebruik is aangezegd, kreeg hij er een wegens de beledigingen die hij uitte.

Huisvredebreuk
Hoorn, 30 april 2004
Vanmiddag hield de politie omstreeks 14.00 uur een 39-jarige man uit Hoorn aan vanwege huisvredebreuk. De man bevond zich, ondanks een aan hem opgelegd verbod zich daarop te bevinden, op een terras op de Rode Steen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een proces-verbaal kreeg.