Persberichten regio Brabant-Noord 30 april

's-Hertogenbosch 30-04-2004

District Den Bosch

MAN GEWOND BIJ STEEKPARTIJ

s-Hertogenbosch Een 24-jarige Bosschenaar is donderdagmiddag gewond geraakt bij een steekpartij voor een horecagelegenheid op de Graafscheweg in s-Hertogenbosch. Twee partijen kregen ruzie waarna de Bosschenaar werd gestoken door een nog onbekend persoon. Het slachtoffer is door getuigen direct naar het ziekenhuis overgebracht, al waar hij geopereerd moest worden. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht en roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844.

MAN GEEFT KLAPPEN

s-Hertogenbosch - De politie heeft donderdagavond een 43-jarige Bosschenaar aangehouden op het Nachtegaalslaantje in zijn woonplaats. Hij had daar zojuist een 47-jarige plaatsgenoot een aantal klappen verkocht en geschopt. De man is ingesloten en vrijdagochtend met een proces-verbaal heengezonden. De verdachte en het slachtoffer hadden een onenigheid over een blikje bier.

MAN SCHOPT DEUK IN POLITIEBUS NA AANHOUDING

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 31-jarige inwoner van Nuland aangehouden op De Pettelaarse Schans in s-Hertogenbosch. Agenten zagen dat de man een beveiligingsmedewerker op het feestterrein sloeg. De beveiligingsmedewerker kwam tussen de verdachte en een vrouw die een onenigheid hadden. Toen de agenten de man aanhielden, verzette hij zich hevig. In de handboeien namen ze hem mee naar een politiebus om hem over te brengen naar het politiebureau. Aangekomen bij de bus schopte de verdachte opzettelijk een deuk in de bus. Hij is op het bureau ingesloten. De schade aan het voertuig zal op de verdachte worden verhaald.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Een 20-jarige Bossche is donderdagmiddag betrapt bij een winkeldiefstal. De vrouw had enkele sieraden weggenomen uit de winkel zonder te betalen. De medewerkers van de winkel hebben haar overgedragen aan de politie. De vrouw is later die dag met een proces-verbaal heengezonden.

OPENBAAR DRONKENSCHAP

s-Hertogenbosch Een 31-jarige inwoner van Vught is donderdagavond aangehouden op het Stationsplein in s-Hertogenbosch. De man lag er te slapen en bleek dronken te zijn. Hij is later die avond huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal.

VERKEERSCONTROLE

Drunen De politie heeft donderdagavond op diverse plaatsen in Drunen verkeerscontroles gehouden. In totaal werden zes bekeuringen uitgedeeld voor een te hoog vermogen van bromfietsen. 14 automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. De bromfiets van een 35-jarige inwoner van Drunen is meegenomen voor technisch onderzoek. Deze bromfiets bleek een te hoog vermogen te hebben en was niet voorzien van de verplichte gele platen.

BELEDIGING

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 33-jarige inwoner van Best aangehouden voor belediging. De man wilde het feestterrein aan De Pettelaarse Schans s-Hertogenbosch niet verlaten ondanks meerdere verzoeken van de beveiligingsmedewerkers en de politie. Tevens vond hij het noodzakelijk hen te beledigen. Hij kreeg een proces-verbaal. Ook een 20-jarige Rosmalenaar vond het nodig agenten te beledigen. Dit deed hij in de Karrenstraat in s-Hertogenbosch. Ook hij kreeg een proces-verbaal.

District Aa en Dommel

WAPENS EN SOFTDRUGS AANGETROFFEN

Schijndel In een pand aan het Plein 1944 in Schijndel heeft de politie donderdagmiddag bij een doorzoeking een pistool, munitie en enkele grammen softdrugs aangetroffen. De bewoner, een 30-jarige Schijndelnaar is aangehouden en inverzekeringgesteld voor verder onderzoek. Het wapen, de munitie en de drugs zijn inbeslaggenomen.

BESTUURDER ONDER INVLOED VEROORZAAKT AANRIJDING

Schijndel De politie heeft donderdagavond een 45-jarige automobilist uit Schijndel aangehouden op de Molendijk-Noord in zijn woonplaats. De man reed met hoge snelheid over de Molendijk-Noord en wilde daar twee autos inhalen. Hij zag echter te laat dat een 22-jarige automobilist uit Schijndel ter hoogte van de Lieseindsedijk linksaf wilde slaan en botste tegen de auto van deze man aan. Hierbij raakte niemand gewond. De politieregio Brabant-Noord hanteert de regel Botsen is blazen en in dit kader werd de verdachte aan een blaastest onderworpen. Deze test wees uit dat de verdachte te veel gedronken had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd toen bleek dat hij reeds een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Ook bleek de man nog boetes open te hebben staan van 536. Deze heeft hij betaald. Naast het inleveren van zijn rijbewijs kreeg de Schijndelnaar een proces-verbaal en een rijverbod.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Boxtel/Berlicum - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Een 36-jarige automobilist uit Boxtel viel door de mand op de Robert Schumanlaan in zijn woonplaats. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Op de Hoogstraat in Berlicum bleek die nacht een 19-jarige bromfietser uit die plaats te diep in het glaasje gekeken te hebben. Teven bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat of rijbewijs. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Vrijdagmiddag betrapte de politie een 35-jarige inwoner van Boxtel op de Eindhovenseweg in Boxtel op het rijden onder invloed. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

District De Leijgraaf

BELEDIGING

Veghel
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige inwoner van Veghel aangehouden op de NCB-laan in zijn woonplaats. De politie kwam ter plaatse nadat er onenigheid was ontstaan onder een aantal jongeren. De onenigheid kon worden gesust, maar de verdachte vond het nodig de aanwezige agenten te beledigen. Hij is ingesloten en de volgende dag met een proces-verbaal heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel -
Een 19-jarige automobilist uit Veghel is in de nacht van donderdag op vrijdag op de Pater van den Elzenlaan in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

TWEEMAAL PROCES-VERBAAL

Uden
De politie heeft een 34 jarige Udenaar in de nacht van donderdag op vrijdag tweemaal een proces-verbaal gegeven. Ze betrapten de man op wildplassen op de Pastoor Spieringsstraat in Uden. Toen ze hem een bekeuring wilden geven, gaf hij een valse naam op. Daarop is hij aangehouden en later die nacht met een proces-verbaal voor wildplassen en voor het opgeven van een valse naam, huiswaarts gestuurd.

District Maasland

MAN AANGEHOUDEN

Oss
De politie heeft donderdagavond een 60-jarige Ossenaar aangehouden. De man zou een 15-jarige jongen uit de plaats in zijn gezicht geslagen hebben. Hieraan ging een woordenwisseling vooraf. De man is na verhoor met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

District Land van Cuijk

VERMISTE MAN OVERLEDEN

Escharen -
De 51-jarige man uit Escharen die sinds donderdagmorgen, 22 april, vermist werd, is donderdagmiddag 29 april aangetroffen aan de oever van de Maas ter hoogte van Balgoij. De man heeft zelf zijn leven beëindigt.

AANHOUDINGEN NA STEEKPARTIJ

Boxmeer -
De politie heeft vrijdagmiddag een 42-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Boxmeer en een 32-jarige man uit Sambeek aangehouden. Zij waren alle drie betrokken bij een ruzie waarbij gestoken is met een mes, die middag op het Elderom in Boxmeer. Op donderdag kregen de kinderen van een 33-jarige Boxmeerse en de kinderen van de aangehouden verdachten uit Boxmeer ruzie. Naar aanleiding daarvan zou vrijdagmiddag onenigheid tussen de verdachten uit Boxmeer en de 33-jarige vrouw uit die plaats ontstaan zijn. De 32-jarige man uit Sambeek zou zich daarmee bemoeid hebben en de verdachten uit Boxmeer gedreigd hebben met een mes. Vervolgens zou één van de twee verdachten uit Boxmeer de man uit Sambeek met een mes gestoken hebben in zijn hand. Hij liep daarbij een snijwond op. Alle verdachten zijn ingesloten en de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht.

RIJDEN ONDER INVLOED

Mill -
Een 19-jarige automobilist uit Mill is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op het rijden onder invloed op de Spoorstraat in zijn woonplaats. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

RIJBEWIJS SNELHEIDSDUIVEL INGENOMEN

Oploo De politie heeft vrijdagochtend het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit Schaijk ingenomen. Op de Steenakker in Oploo reed de man 145 km/u, dit terwijl 80 km/u daar is toegestaan.