Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Paard & Rijtuig van Parijs tot Portugal

30/04/2004

Tildonk, 30 april 2004
Op de nationale landbouwbeurs in Parijs gaven alle Franse ezelrassen blijk van een buitengewone schranderheid. Onze reporter was erbij als officieel jurylid en schreef nadien een verslag over dit buitengewoon ezelconcours in Parijs.

Portugal is dan weer het werkterrein van oud-wereldkampioen vierspannen Félix Brasseur. Wij gingen hem ter plaatse opzoeken om u verslag uit te brengen over zijn activiteiten in de Herdade das Figueiras en over zijn voorbereiding op het WK Vierspannen in Hongarije.

Dichter bij huis waren we aanwezig op de Tandemrit die op Paasdag plaatsvond in Wachtebeke, België. Ook daarvan een verslag.

Met industrieel Jan De Clerck uit Waasmunster hadden we een lang gesprek tijdens een bezoek aan zijn stallingen. Het werd een terugblik op de pioniersjaren van de mensport in België met het accent op Jan De Clercks mencarrière.

De aktuele mensport werd op de voet gevolgd met verslagen van de FEI World Cup waarvan de eindwinnaar nu bekend is.

Op het vlak van traditioneel gerij publiceren we weer een foto met commentaar van Dottore Gnecchi-Ruscone uit Italië.

In Valkenswaard overleed Christiaan van den Heuvel, één van de pioniers in de mensport en stichter van een wereldwijd bekend koetsenbedrijf. Paard & Rijtuig brengt in haar aprilnummer een korte reportage van zijn druk bijgewoonde begrafenis.

Tenslotte zijn er nog de vaste rubrieken met kort mennieuws, zoekertjes en een uitgebreide menkalender voor het nieuwe wedstrijd- en recreatieseizoen.

Paard & Rijtuig Magazine wordt uitsluitend via abonnement verdeeld. Een jaarabonnement op dit tweemaandelijkse tijdschrift kost 30 euro voor abonnees in België, 35 euro voor abonnees elders in Europa. Uw jaarabonnement begint automatisch te lopen vanaf ontvangst van uw betaling op ondervermelde rekening.
U kunt reeds verschenen nummers bestellen door overmaking van 5 euro op bankrekening nr. 850-8148254-58 met vermelding van het gewenste nummer.

Meer info en een abonnement op dit tijdschrift zijn te verkrijgen bij: Paard & Rijtuig Magazine
Bertrodestraat 15
B-3150 Tildonk
België

Tel. +32 (0)16/60 54 26
Fax +32 (0)11/64 53 73
E-mail:

paardrijtuig@pi.be